Историческият парк в с. Неофит Рилски и община Ветрино са

...
Историческият парк в с. Неофит Рилски и община Ветрино са
Коментари Харесай

Атракция и община във Варненско с приз от Седмите годишни награди в туризма

Историческият парк в с. Неофит Рилски и община Ветрино са измежду отличените в Седмите годишни награди в туризма. Церемонията се състоя нощес в София, а на нея участваха президентът Румен Радев, министри и депутати.

Голямата премия в основната категория " Изборът на българите " е за Историческияпарк в с. Неофит Рилски. Наградата президентът връчи на и Ивелин Михайлов – изпълнителен шеф на плана. Атракцията във варненското село получи още един приз – за „ Туристическа атракция/обект ”.

Община Ветрино, в която се намира Историческият парк, бе отличена като „ Туристическа община 2022 “. В тази категория Община Варна бе класирана четвърта.

Варненският халколитен некропол бе измежду претендентите за приз в категорията „ Туристическа атракция/обект ”, само че вотът му отреди 10-то място.

На специфичния уебсайт за премиите бяха подадени онлайн над 64 хиляди неповторими вота за над 115-те участници във всички раздели. Интересът е повишен доста по отношение на 2021 година, което приказва, че събитието се утвърждава и постанова, разяснява министърът на туризма Илин Димитров.

Президентът Румен Радев съобщи, че участва на премиите, тъй като е воден от убеждението, че туризмът в днешния свят не е единствено развлечение и прелестно превозване, не е просто част от стопанската система. Държавният глава посочи, че страната ни влага доста малко в реклама на своя туристически бранш спрямо други страни.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР