Историческият парк на 33 км от Варна, часовниковата кула в

...
Историческият парк на 33 км от Варна, часовниковата кула в
Коментари Харесай

Исторически парк, часовникова кула и зоопарк в топ 3 на туристическите обекти у нас


Историческият парк на 33 км от Варна, часовниковата кула в Ботевград и зоопарка в Стара Загора водят в класацията на Министерство на културата. Българите могат да гласоподават за своята обичана туристическа атракция до 5 декември.

Сред претендентите за националната обич са още празника на розата в Казанлък и фестивала на гараж тортата в Русе, музей „ Боженци “, пещера „ Магурата “ и потопената черква край язовир Жребчево. Въпреки известността, която закупи около милиардера Илън Мъск, Белоградчишката цитадела към този момент е едвам на шеста позиция – към 1 декември за нея са дали своят вот едвам 483 души. Веднага след нея се подрежда Street Art Fest в село Старо Железаре с 447 гласа.



„ Исторически парк “ край Варна

Исторически парк в с. Неофит Рилски се намира на 33 км от Варна. В него посетителите могат да се пренесат 10 хиляди години обратно във времето - в епохите Халколит и Неолит, както и да се срещнат с траките, славяните и прабългарите. Гостите се допират до бита и културата на народите, населявали българските земи, като минават през селища от всяка ера и виждайки постройките с всички техни присъщи белези. Сред забавните експонати са най-старото обработено злато в света, първия открит царски скиптър и даже прабългарски стан.



Часовниковата кула в Ботевград

Тази часовникова кула е архитектурно-строителен монумент на културата с национално значение от 24.10.2006 година и е един от 100-те национални туристически обекта в България. Със стройните си пропорции и автентично архитектурно раздробяване, забележителна безспорна височина от 30 метра, градската Часовникова кула на Ботевград, е най-високата в България, а най-вероятно и на целия Балкански полуостров. През април 2022 година обектът беше отворен за гости и бързо се трансформира в най-голямата туристическа атракция в региона на Ботевград. Посещавайки го, хората се допират до историята на града преди и след Освобождението.



Зоопарка в Стара Загора

Обновеният зоопарк е едно от емблематичните места на Стара Загора. Любимата атракция на дребни и огромни още веднъж отвори порти за гости на 24 юни 2022 година Новите зони за отдих, заниманията, просветителните стратегии притеглят феновете на животните от близо и надалеч. Любопитен факт е, че Зоопарк - Стара Загора е основан през април 1957 година и е вторият у нас след Софийската зоологическа градина. Той е ситуиран в живописна околност на територията на най-големия парк в града - „ Митрополит Методий Кусев “ („ Аязмото “). Заема повърхност от 70 декара. Там се отглеждат към 400 екземпляра от почти 80 типа бозайници, птици и земноводни.



Ако някой желае да гласоподава за обичаната си туристическа атракция, може да го направи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР