Историческият музей – гр. Етрополе е една от емблематичните сгради

...
Историческият музей – гр. Етрополе е една от емблематичните сгради
Коментари Харесай

Исторически музей - гр. Етрополе остава затворен до март месец заради частичен авариен ремонт

Историческият музей – гр. Етрополе е една от емблематичните здания в община Етрополе. Той е измежду 100-те национални туристически обекта и всяка година с изключение на локалните хора, притегля и доста туристи в града. Поради нуждата от предприемане на спешни ремонтни действия от 6 януари 2024 година музеят е затворен.

След изследване, се оказва, че главен ремонт на музея не е юридически. „ Преди повече от 10 години беше сменен напълно покрива на музея и улуците. Оттогава се вършат единствено при потребност частични поправки “, споделя шефът на музея госпожа Наталия Цветкова.

В началото на лятото тя вижда, че плочките при санитарните възли стартират леко да се напукват и се получава леко вдлъбване. Оказва се, че казусът е в канализацията, която не е подменяна от 90-те години на предишния век.

„ Писах писмо до Общината, само че нямаше реакция. След изборите още веднъж изпратих писмо и незабавно имаше отклик и съпричастност. Изпратиха екип и стартира спешния непълен ремонт, който се чака да завърши до март месец “, добавя още госпожа Цветкова.

Историческият музей – гр. Етрополе е архитектурна и културна забележителност. Първоначално е открит на 7 декември 1958 година в постройката на бившето Килийно учебно заведение в двора на църквата „ Свети Георги ”, а от 30 декември 1968 година музеят се обитава в реставрираната постройка на някогашния Конак. Настоящата експозиция на Исторически музей – гр. Етрополе е напълно актуализирана през 1992 година Тя показва богатото културно – историческо завещание на община Етрополе в 10 експозиционни зали.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР