Историческият град Лахайна в Мауи е почти унищожен от бушуващи горски пожари в Хавай

...
[Източник]Историческият град Лахайна в Западен Мауи, Хавай, е почти превърнат
Коментари Харесай

[Източник]

Историческият град Лахайна в Западен Мауи, Хавай, е почти превърнат в развалини, тъй като горските пожари карат жителите да скачат във водата на пристанището, за да избягат от бързо движещите се пламъци.

Извънредното съобщение: От вторник пламъците разкъсаха историческия град, унищожавайки домове и предприятия и затваряйки училища и пътища. Както беше издадено, Бреговата охрана на САЩ и Националната гвардия на Хавай бяха упълномощени да спасяват хора от общността и от океана от Лахайна. Към сряда сутринта всички изброени в стабилно състояние бяха спасени от бреговата охрана.

лейтенант Губернаторът Силвия Люк също издаде спешна декларация за въздушния транспорт на Мауи, обезсърчавайки несъществените пътувания, за да може държавата да „приоритизира оскъдните ресурси за жителите на Мауи, които отчаяно се нуждаят от помощ“.

Най-лошото от 30 години: Горските пожари принудиха хиляди да евакуират домовете си по време на това, което се смята за в историята на Хавай след урагана Иники през 1992 г. Всички хавайци Островите са под предупреждение за червен флаг до 18:00 часа. местно време в сряда.

Историята продължава

Още от NextShark: „Спокойно, това е тоалетна хартия“: YouTuber Films Australian Shoppers Каране за тоалетна хартия

„Толкова е трудно. Не мога да се свържа с никой от членовете на семейството си. Все още не знам къде е малкият ми брат. Не знам къде е вторият ми баща. Всички, които познавам в Лахайна, домовете им са изгорели“, каза жителката на Лахайна Тиаре Лорънс, която сравни сцената с апокалипсис, пред Hawaii News Now.

„Очаква се загуба на живот:“ Имаше повече от 14 000 мощност прекъсвания, докладвани в окръг Мауи, и трябва да се очакват продължителни прекъсвания. Понастоящем не са известни пълният обхват на опустошенията и броят на загиналите или ранените. Губернаторът на Хаваите Джош Грийн обаче каза, че „се очаква загуба на живот“, според .

„Претърпяхме ужасно бедствие под формата на горски пожар, който се разпространи широко в резултат на ураганни ветрове в региона и основните условия на суша. И Мауи, и Големият остров претърпяха значителни пожари. Голяма част от Lāhainā на Мауи е унищожена и стотици местни семейства са разселени."

Причина за горските пожари: Горски пожари избухнаха в Хавай след сухи условия и силни ветрове, преминаващи през щата от урагана Дора, буря от категория 4, разпалиха пламъците. Съобщава се, че пожарът в град Лахайна е само един от поне седем други горски пожара в щата, с които пожарникарите се борят при лоши условия.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР