Историческите засушавания и други метеорологични явления, свързани с изменението на

...
Историческите засушавания и други метеорологични явления, свързани с изменението на
Коментари Харесай

Този ИИ инструмент помага на земеделците в Африка да се справят с промяната на климата

Историческите засушавания и други метеорологични феномени, свързани с изменението на климата, вършат живота сложен за фермерите и земеделците в Африка, като доста от тях се оплакват от ниско произвеждане.

Сега екип от учени в Сенегал създаде инструмент за изкуствен интелект, наименуван Africa Agriculture Watch (AAgWa), ​​за да помогне на земеделците да преодолеят тези спънки.

Това се споделя в репортаж на радио CBC, оповестен в сряда.

Новият инструмент с изкуствен интелект употребява сателитни данни и изображения, с цел да усети биофизичните параметри на земята и да прегледа историческите индустриални карти, като планува вероятните условия на развъждане.

Той също по този начин проучва интензивността на топлината и нейното влияние върху културите, равнището на предстоящите превалявания и плодородието на почвата.

„ Всяко разстройване, което виждате в изискванията на развъждане, ще бъде маркирано в нашите модели и по-късно ще покаже по какъв начин би се отразило върху производството “, сподели за Расин Ли, шеф по ръководство на данни в панафриканската изследователска организация с нестопанска цел Akademiya 2063.

„ Така че всъщност имате карта, посредством която можете да знаете кои са най-вероятните култури, които можете да отглеждате в избран регион въз основа на трендовете в изискванията на развъждане “.

Досега инструментът за машинно образование беше приветстван от африканските земеделци

„ Ако успеем да сме наясно със протичащото се, най-малко ще можем да защитим множеството от нашите култури “, споделя фермерът от Гана Дебора Осей-Менса.

AAgWa работи в 47 африкански страни и има степен на акуратност от 94%.

„ Понякога имаме страни, в които прогнозите ни се разграничават. В този случай това, което вършим, е да актуализираме модела и да актуализираме прогнозите въз основа на метеорологичните прогнози “, споделя Ли.

„ Има два метода за увеличение на производството на храни, като един от тях е да имате лично ръководство на културите. Но различен метод за увеличение на производството е да намалите загубите. Именно върху това се концентрира AAgWa “.

Досега инструментът беше окуражителен от локални неправителствени организации.

„ Работата, която Расин прави, е фантастична, тъй като на африканския континент, изключително на юг от Сахара, е доста мъчно да се планува добивът, който земеделците ще имат “, споделя Канисий Канангире, изпълнителен шеф на Африканската фондация за аграрни технологии.

Изпълнителният шеф също акцентира какъв брой е значим фактът, че този план е локален.

„ Когато се прави от африканци, виждаме две позитивни неща. Първо, това е приспособено към изискванията на африканския континент. Второ, това е най-малкото гаранция, че тези технологии ще бъдат поддържани “, споделя Канангире пред CBC Radio.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР