Исторически спад на продажбите на недвижими имоти. Очакванията са през

...
Исторически спад на продажбите на недвижими имоти. Очакванията са през
Коментари Харесай

Исторически спад на продажбите на недвижими имоти


Исторически спад на продажбите на недвижими парцели. Очакванията са през 2024 цените да се намаляват. Френският пазар на недвижими парцели е записал „ исторически “ спад на продажбите от 22 на 100 през 2023 година
с 875 000 преводи със
съществуваща недвижима благосъстоятелност, съобщи Франс прес. Междувременно упованията са през 2024 година цените да се намаляват, заяви през днешния ден Националната федерация на недвижимите парцели (Fnaim).
„ Този пазар претърпя неизмеримо внезапно
закъснение, най-големия спад на продажбите от 50 години “,  разяснява на къса конференция Лоик Кантен, ръководител на браншовата организация, която предвижда продължение на низходящата наклонност
и през 2024 година с към 10 на 100.
За една година пазарът е записал 240 000 продажби по-малко по отношение на 2022 година, обстановка, която се отнася на практика за „ цяла Франция “.
„ Това закъснение се изяснява с комбинирания резултат
на инфлацията, покачването на лихвите и все по-големите компликации за достъп до ипотечно кредитиране, отбелязва федерацията, напомняйки, че французите са изгубили „ 15 на 100 от покупателната си дарба
за недвижими парцели от две години’.
Според Лоик Кантен тези данни не би трябвало да пораждат опасения, защото става дума за контролиране, за пренареждане, което може би е належащо след бързия ритъм на развиване през интервала 2020-2022 година.
Цените са се намалили в по-голямата част
от Франция, само че най-много в огромните градове – Париж (-5,7 на сто), където са паднали под границата от 10 000 евро на квадратен метър, както и в парижките покрайнини (-3,6 на сто).
В десетте най-големи провинциални градове
цените са намалели с 2,6 на 100 на годишна основа по отношение на единствено намаляване от 1 на 100 за цяла Франция. „ Градовете, които записват максимален спад, са тези с максимален напредък преди този момент “, регистрира федерацията, осведоми Българска телеграфна агенция.
Единствените изключения са ски и спа
курортите, както и по-голямата част от средиземноморското крайбрежие и Корсика, при които цените са нарастнали.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР