Исторически пробив в преговорите за името на Македония. Премиерите на

...
Исторически пробив в преговорите за името на Македония. Премиерите на
Коментари Харесай

Срещата на върха: Европа подаде ръка на Западните Балкани, но има условия

Исторически пробив в договарянията за името на Македония. Премиерите на Гърция и Македония са разискали компромисен вид за името при диалозите си в София. Междувременно, Европейски Съюз удостовери поддръжката си за европейската вероятност на Западните Балкани.

За първи път от 15 години насам водачите на общността седнаха на една маса с водачите на Западните Балкани. Срещата в София се организира на фона на огромни митинги на превозвачи от цялата страна против така наречен закон „ Макрон ”.

Срещата в София извърши заложения дневен ред и даже надмина упованията на анализатори, тъй като засегна вести, както за България и Европа, по този начин и интернационалните играчи.

Европа подава ръка на Западните Балкани, само че и размахва пръст. Европейски Съюз е склонен Западните Балкани да се приобщят към континенталния блок, тъй като там е тяхното място, само че това няма да се случи непременно. Няма да се поемат съответни задължения за период, тъй като концепцията е всичките страни от района да са подготвени. Важно е въпросните страни да разрешат споровете си.

Следващият сходен конгрес ще бъде след няколко години в Хърватия, а до тогава Европа ще помни София с триумфа на срещата и наличието на целия политически хайлайф.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР