Исторически момент на последната граница на Студената война. За първи

...
Исторически момент на последната граница на Студената война. За първи
Коментари Харесай

За първи път действащ американски президент стъпи на севернокорейска земя

Исторически миг на последната граница на Студената война. За първи път настоящ президент на Съединени американски щати стъпи на севернокорейска земя. Доналд Тръмп и Ким Чен Ун си стиснаха ръцете и от двете страни на демаркационната линия, която разделя Корея към този момент 66 години. Двамата оповестиха възобновяване на договарянията за нуклеарно разоръжаване на Северна Корея.

 © БГНЕС
Малка крачка в политическото шоу на Доналд Тръмп или същински скок към постигането на мир на Корейския полуостров, който механически е в положение на война от средата на предишния век? В околните седмици би трябвало да стане явен отговорът на този въпрос, зародил от днешното невиждано събитие в демилитаризираната зона на 38-ия паралел.
Ким Чен Ун, върховен началник на КНДР: Президентът Тръмп преди малко мина демаркационната линия и по този начин стана първият американски президент, посещавал нашата страна. Вярвам, че това е израз на волята му да отстраняваме неприятното ни минало и да се открием към ново бъдеще.  Тръмп влезе в Северна Корея за среща с Ким Чен Ун Тръмп влезе в Северна Корея за среща с Ким Чен Ун
Доналд Тръмп и Ким Чен Ун се срещнаха в демилитаризираната зона сред двете Кореи. След малко ръкостискане на границата, американският президент симво...

Тръмп и Ким уговориха третата си среща по ексцентричен метод - американският президент предложи през вчерашния ден в туитър и употребява визитата си в Южна Корея, с цел да отиде до демилитаризираната зона. Севернокорейският водач не се поколеба да пропътува 200 км= от Пхенян.

Разговорът им продължи към час, а основните думи на Тръмп след него бяха " огромна чест " и " огромно другарство ".
Доналд Тръмп, президент на САЩ& Изградихме чудесни връзки. Спомнете си преди две и половина години какво се случваше преди да стана президент. Много неприятна и доста рискова беше обстановката - и за Южна Корея, и за Северна, за света. Отношенията ни в този момент значат толкоз доста за толкоз хора!  След срещата на Г-20: Идва ли завършек на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай? След срещата на Г-20: Идва ли завършек на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай?
Американският президент Донлад Тръмп и китайския му сътрудник Си Дзинпин оповестиха завършек на комерсиалната и софтуерна война, която водят през миналите ме...

Оптимизъм прозвуча в реакцията на един от най-влиятелните хора на планетата:
Папа Франциск: Поздравявам участниците в тази среща и се апелирам този значим жест да е още една крачка към мира - освен на този полуостров, само че и за положителното на целия свят.
През юли работни групи от Вашингтон и Пхенян ще възстановят прекъснатите преди 4 месеца договаряния за нуклеарните оръжия на Северна Корея. Тръмп даде да се разбере, че е подготвен на поетапна анулация на глобите, както и да посрещне Ким в Белия дом - в подобаващия миг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР