Исторически ден за България. Днес ще стане ясно кой е

...
Исторически ден за България. Днес ще стане ясно кой е
Коментари Харесай

Патриархът на България: Кой е Ловчанският митрополит Гавриил?

Исторически ден за България. Днес ще стане ясно кой е идващият глава на Българската православна черква.

Врачанският митрополит Григорий, Видинският митрополит Даниил или Ловчанският митрополит Гавриил - това са тримата владики, посочени за наследници на патриарх Неофит.

Кой е митрополит Гавриил?

 Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев България 3 мин. Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев  Приказният свят на легендите и въображението на детето Advertorial 4 мин. Приказният свят на легендите и въображението на детето  Петровден е. Какви са традициите? България 2 мин. Петровден е. Какви са традициите?  Валерия Велева: В Движение за права и свободи върви развой на ликвидиране и той ще продължи Тази събота и неделя 2 мин. Валерия Велева: В Движение за права и свободи върви развой на ликвидиране и той ще продължи  Тошко Йорданов: Третият мандат е „ преговаряне на безпристрастен терен “ Тази събота и неделя 4 мин. Тошко Йорданов: Третият мандат е „ преговаряне на безпристрастен терен “  Започва регистрацията на делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор България 2 мин. Започва регистрацията на делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор  Времето в събота: Слънчево с температури до 35° България 2 мин. Времето в събота: Слънчево с температури до 35°  Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев България 3 мин. Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев  Приказният свят на легендите и въображението на детето Advertorial 4 мин. Приказният свят на легендите и въображението на детето  Петровден е. Какви са традициите? България 2 мин. Петровден е. Какви са традициите?  Валерия Велева: В Движение за права и свободи върви развой на ликвидиране и той ще продължи Тази събота и неделя 2 мин. Валерия Велева: В Движение за права и свободи върви развой на ликвидиране и той ще продължи  Тошко Йорданов: Третият мандат е „ преговаряне на безпристрастен терен “ Тази събота и неделя 4 мин. Тошко Йорданов: Третият мандат е „ преговаряне на безпристрастен терен “  Започва регистрацията на делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор България 2 мин. Започва регистрацията на делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор  Времето в събота: Слънчево с температури до 35° България 2 мин. Времето в събота: Слънчево с температури до 35°

Ловчанският митрополит Гавриил е роден със светското име Цветан Методиев Динев на 16 юли 1950 година в София.

Няколко години фамилията му живее в Чехословакия, където той приключва и главното си обучение.  

През 1984 година приключва задочно Духовната академия " Св. Климент Охридски " в София. Специализира в Московската духовна академия. Носител е на научното звание - Доктор на Богословието.

През 2011 година стартира да управлява и Културно-просветния отдел при Светия синод. На 8 февруари 2012 година е почетен със званието " почетен член " на българската Камара на инженерите в капиталовото планиране.

През 2019 година разяснява Национална тактика за детето, провокирала вълна от реакции.

" Аз персонално съм срещу физическите санкции. Смятам, че това не работи. По-добре е детето да бъде лишено от нещо, което обича. Например - някаква игра. Това дава по-добър резултат. Физическото наказване е последна мярка ", споделя той.

След оповестяването на епидемията от ковид у нас и взетите противоепидемични ограничения митрополит Гавриил декларира, че " църквата в никакъв случай не е била източник на болест ".

В края на септември същата година Ловчанската епархия удостои с медал тогавашния министър председател Бойко Борисов за църковни заслуги.

За проблема със затварянето на съветската черква през 2023 година декларира: " Руската черква е строена като посолска черква от Русия, в последна сметка тя в никакъв случай не е принадлежала на различен с изключение на на Русия и съветското посолство. "

11 години след борбата за избор на предходния патриарх Гавриил още веднъж е измежду тримата митрополити, от които ще бъде определен новият глава на православната ни черква.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР