Исторически 23 февруари! Момче, родено в България, дебютира при колосите

...
Исторически 23 февруари! Момче, родено в България, дебютира при колосите
Коментари Харесай

Историческа нощ! Българин сбъдна мечтата си, дебютира при великаните в НХЛ

Исторически 23 февруари! Момче, родено в България, дебютира при колосите в Националната хокейна лига. Роденият в Русе 22-годишен Александър Георгиев записа формалния си дебют за Ню Йорк Рейнджърс при провалянето с 1:3 от Монреал Канейдиънс. Според мненията на експертите българинът се е показал извънредно мощно и точно негова бе заслугата гостите до последно да имат късмет за освен това от минимална загуба.

В последните две минути, при резултат 1:2, Георгиев, беше изваден и отборът му заигра с шестима полеви състезатели в търсене на равенството, само че Монреал се възползва и вкара още един гол.

Нашето момче избави 38 удара към вратата си. Точни за спечелилите бяха Томаш Плеканец, Джеф Питри и Филип Дано, а за Ню Йорк се разписа Кевин Хейс.

До момента Георгиев се подвизаваше във филиала на Рейнджърс - Хартфорд, само че травмата на резервата Ондържей Павелец накара наставника Ален Виньо да го повика в първия отбор. Вчера Виньо разгласи, че за мача в Монреал счита да даде отмора на титулярния пазач Хенрик Лундквист и да заложи на българина, като съблюдава думата си, а Георгиев не го разочарова.

Следващият мач на Рейнджърс е вкъщи против Минесота Уайлд, само че не е ясно дали вратарят с български корени още веднъж ще е титуляр.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР