Историческата първа среща между американския президент Доналд Тръмп и лидера

...
Историческата първа среща между американския президент Доналд Тръмп и лидера
Коментари Харесай

Тръмп за срещата с Ким: Премина много, много добре

Историческата първа среща сред американския президент Доналд Тръмп и водача на Северна Корея Ким Чен-ун продължи към 48 минути, оповестява AFP. Двамата водачи се срещнаха уединено, само с преводачите си, и са провели диалог " лице в лице ".

След това Тръмп и Ким се реалокираха на маса за договаряния със своите екипи. В екипа на Доналд Тръмп са външният министър Майк Помпео и съветникът по национална сигурност Джон Болтън.

След договарянията президентът Доналд Тръмп назова срещата си лице в лице с водача на Северна Корея Ким Чен-ун „ доста добра ". Излизайки от библиотеката, където се организира срещата на четири очи, американският президент съобщи пред публицисти, че срещата е минала " доста, доста добре ".

На собствен ред южнокорейската организация „ Yonhap " заяви, че американският президент е отбелязал, че връзките му със Северна Корея са отлични и те ще решат „ огромни проблеми и алтернативи ".

" Мисля, че ще можем да решим проблемите от предишното и да проведем сполучливи договаряния. Уверен съм, че в случай че работим дружно, ще реализираме доста ", съобщи Тръмп.

От своя страна водачът на Северна Корея Ким Чен-ун съобщи след срещата си с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че се интересува от тясното съдействие с американския водач, заяви сингапурският вестник „ The Strait Times ".

" Преодоляхме всички типове песимизъм и спекулации в връзките за тази среща и смятам, че това е добре за света ", съобщи Ким.

" Ким Чен-ун съобщи, че се интересува от тясното съдействие с Доналд Тръмп. Ще бъде мъчно, само че той е заинтригуван от това ", написа вестникът.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун не е дал отговор на въпроса на публицист за опцията за нуклеарно разоръжаване на страната, предават репортери на Белия дом, представени от РИА Новости.

След диалога на четири очи сред Тръмп и Ким, двамата водачи излязоха на терасата на втория етаж на хотел " Капела ", откъдето поздравиха представителите на медиите.

" Ким бе запитан три пъти дали ще се откаже от нуклеарните ракети, само че той не отговори ", предава един от американските репортери.

Тръмп на собствен ред съобщи пред кореспонденти, че сред него и Ким Чен-ун има " доста, доста положителни и отлични връзки ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР