Историческата истина е, че макар на приказки патриоти, нито един

...
Историческата истина е, че макар на приказки патриоти, нито един
Коментари Харесай

Пълен абсурд: Платиха паркомясто, за да направят гроб на Левски и го отрупаха с цветя

Историческата истина е, че въпреки на приказки патриоти, нито един българин не е посмял да погребе Левски след обесването му.  Няма директни свидетелства за погребението на Васил Левски след обесването му, а мястото на неговия гроб е предмет на разнообразни хипотези и разногласия.

В спокойно време обаче всеки се отъждествява с Левски.

В София направиха гроб върху място за паркиране и мястото му е платено.

Тук през 1873 година е заровен Васил Левски ” това гласи надпис върху паметна плоча, сложена на ул. „ Даме Груев ” в София, само че не върху фасада на постройка или върху фундамент, а по средата на паркомясто, оградено от бели кашпи с цветя и венци, съобщи Нова.

„ Това е краткотраен незабравим знак и няма нищо неправилно, откакто е позволен от локалните управляващи. Той е комплициран за една седмица и е във връзка открити документи. Според авторитетни историци това е мястото на гроба ”, разяснява фотожурналистът Цветан Томчев.

„ Плочата не е сложена съгласно разпоредбите. Има специфична разпоредба за паметните знаци. Важният въпрос обаче е какво значи Левски за нас и нуждаем ли се от гробно място на Левски, с цел да почитаме и почитаме неговото дело ”, разяснява историкът Тодор Чобанов.

Не закъсняха и мненията за парадокса:

" Хайтов е жив!

Нов гроб на Левски в " Красно село ". Монументът е краткотраен, заплаща се паркомясто. Славата на откривателите обаче ще трае по-дълго.

Защо тази потребност от гроб на героя ли? Ами тъй като една от контузиите на националната ни свяст е, че преди време никой не е посмял да го погребе и да остави знак.

Очаквайте гробове и в други софийски квартали! "

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР