Историческата бивша столица на Хаваите Лахайна е опустошена от горски пожари и прочутото й дърво баниан е изгорено

...
Горски пожар, опустошаващ Мауи, Хавай, уби най-малко 36 души и
Коментари Харесай

Горски пожар, опустошаващ Мауи, Хавай, уби най-малко 36 души и опустоши историческия град на острова, Лахайна, окръг Мауи съобщиха служители в сряда вечерта. Някога Лахайна е била столица на Хавай и негов дом на редица исторически сгради и емблематично баняново дърво.

История на Лахайна

Хавай е основан между 300 и 700 г. сл. Хр., когато полинезийски заселници пътува до Големия остров и го нарече Хаваики, според уебсайт за историческия град в Мауи. Лахайна става столица на Хавайското кралство през 1802 г., когато крал Камехамеха я избира и построява там тухлен дворец.

Лахайна остава столица в продължение на 50 години, докато не бъде заменена от Хонолулу. Като столица Лахайна беше център на правителството — както и център на китолов и риболов — и беше дом на много исторически сгради от онази епоха.

помогна за разпалването на пожара в Лахайна във вторник. Длъжностни лица в Мауи казаха в сряда, че горският пожар е унищожил или повредил 271 сгради и е ранил десетки, докато най-малко 36 са били убити.

Някои хора са се опитали да избягат, като са отишли ​​в океана и най-малко 14, включително две деца, са били необходими спасяване от пристанището на Лахайна, според бреговата охрана.

The Weather Channel съобщава, че известното баняново дърво в Лахайна е изгоряло в пожара. Видео от Хавайските туристически власти показва, че някога буйните зелени листа изглеждат овъглени.

Снимки преди и след това показват щети от горски пожар в Лахайна

Направените сателитни изображения показват преглед на Лахайна през юни, преди горските пожари да опустошат града, и на 9 август след пожарите разкъсана.

Историческата сграда на съда, която е построена през 1858 г. и възстановена около 140 години по-късно, според уебсайта на града, е била скрита от дим, показват снимки, направени на 9 август.

Градската фронтална улица е живописна крайбрежна улица с акостирали лодки пред нея, изпълнена с магазини и ресторанти. Изображенията показват някогашната оживена безплодна улица, докато тъмен дим се събира над града. Доковете в града изглеждаха напълно унищожени от пожарите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР