Историческа среща на върха Европейски съюз – Украйна се провежда

...
Историческа среща на върха Европейски съюз – Украйна се провежда
Коментари Харесай

Историческа среща на върха ЕС-Украйна в Киев

Историческа среща на върха Европейски съюз – Украйна се организира в Киев. Това е първият сходен конгрес в страна, откогато стартира съветската инвазия преди съвсем година. Европейските водачи дойдоха при засилени ограничения за сигурност за среща с украинското управление в столицата, огласена от сирени за въздушна паника. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че страната му заслужава да стартира договарянията за участие още тази година, само че на форума не се чакат задължения за съответни периоди. Още за срещата от журналиста на Euronews Саша Вакулина.

Обновяване на времевата рамка, потребностите и условията, които касаят участието в Европейския съюз на Украйна и нейното присъединение. Това е посланието на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен тук в Киев, която даде конференция след срещата си с Володимр Зеленски и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Тя сподели също, че е надълбоко впечатлена от скоростта, качеството и прецизното осъществяване на промените и условията, сложени пред страната. Които тя изпълняв,а до момента в който се пази по време на войната.

Що се касае до украинския президент, той още веднъж твърдо настоя, че времевата рамка и крайният период са значими за изпращането на оръжие на Украйна. Особено тези за отдалечен обхват на деяние. Това е нещо, което ще помогне на страната да завоюва, акцентира той. Европейските и западните съдружници знаят тъкмо какви оръжия са нужни, с цел да оказват помощ на Украйна да завоюва войната. И не просто да защитят Украйна, а да създадат цяла Европа по-сигурна.   
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР