Историческа победа за левицата в Мексико - за първи път

...
Историческа победа за левицата в Мексико - за първи път
Коментари Харесай

Кой е новият мексикански президент Андрес Мануел Лопес Обрадор?

Историческа победа за левицата в Мексико - за първи път в актуалната история на страната техен претендент печели президентските избори. Новият държавен глава е 64-годишният Андрес Обрадор - деец в политиката и доскорошен кмет на столицата. Обрадор получи 53% от гласовете и даде обещание радикална смяна за Мексико.

 Андрес Мануел Лопес Обрадо - Амло Андрес Мануел Лопес Обрадо - Амло © Българска телеграфна агенция
Големият момент на Андрес Мануел Лопес Обрадор. Това е третият му опит да стане президент. Този път сполучлив. Мексиканците го назовават просто Амло - абревиатура от четирите му имена.

АМло дава обещание да бъде притежател на смяната, да не допусне в страната да има тирания и Мексико да се трансформира във втора Венецуела.
Анрес Обрадор, определен за президент на Мексико: Ще се боря всички свободи да бъдат спазени - на словото, на самостоятелния бизнес. Всички цивилен права ще бъдат зачитани. Ще се отървем от корупцията, която е пропила в страната. Да живее Мексико!
Смята се, че победа му е донесло обещанието да ускори стопанската система и да прогони " от властта мафията ", обвързвана с настоящия президент Нието. Амло обаче съобщи, че няма да има почистване на сметки или лишаване на имущество.
 Мексико сити Мексико сити © Българска телеграфна агенция
Въпреки, че е гневен критик на Доналд Тръмп поради имиграционната му политика и концепцията за ограда по границата с Мексико, точно американският президент беше измежду първите, които го поздравиха. А Обрадор даде обещание да има другарски връзки с Вашингтон. Новият президент ще встъпи в служба през декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР