Историческа частна мисия за кацане на Луната се сблъска с

...
Историческа частна мисия за кацане на Луната се сблъска с
Коментари Харесай

Частната американска мисия за кацане на Луната изглежда обречена след „критична“ загуба на гориво

Историческа частна задача за кацане на Луната се сблъска с съвсем сигурен неуспех в понеделник, откакто галактическият транспортен съд претърпя " сериозна загуба " на гориво, нанасяйки сериозен удар на очакванията на Америка да сложи първия си робот на лунната повърхнина от пет десетилетия.

Фиксиран към върха на новата ракета Vulcan на United Launch Alliance, която правеше първия си полет, Peregrine Lunar Lander на Astrobotic излетя през нощта от станцията на галактическите сили на Кейп Канаверал във Флорида, след което сполучливо се отдели от ракетата си притежател.

Няколко часове по-късно Astrobotic стартира да оповестява за механически проблеми, като се стартира с неспособност да се ориентира горно инсталираният безоблачен панел на Peregrine към Слънцето и да се поддържа заредена бордовата му батерия, заради нередовност в задвижващата му система.

Въпреки че инженерите „ импровизираха “ метод да наклони галактическия транспортен съд в вярната посока и да поддържа мощността му, компанията пу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР