iStock Високи резултати от изпита на учениците след 7. клас отчитат

...
iStock
Високи резултати от изпита на учениците след 7. клас отчитат
Коментари Харесай

МОН отчетоха високи резултати от изпитите след 7 клас

 iStock Високи резултати от изпита на учениците след 7. клас регистрират от МОН – както по БЕЛ, по този начин и по математика.

Резултатите можете да видите  .

Средният триумф по български език и литература в този момент е 53,86 точки от най-много 100. Продължава наклонността към гладко повишаване на междинния брой точки по математика, само че все пак той остава невисок – 37,94 точки.

Само трима седмокласници са цялостни отличници и по двата предмета. Четиридесет и четирима имат нула точки и на двата изпита. Със 100 точки по български език и литература са 14 възпитаници, а по математика – 152. С нула точки по български език и литература са 223 седмокласници, а по математика – 208.

Разказът " Череши “ от Захари Карабашлиев като цяло не е затруднил учениците, демонстрират резултатите.

Седмокласниците са предали текста, въпреки и не всеки път в детайли. Не всички са ползвали книжовноезиковите правила. Повече от половината не умеят да оформят текст графично.

Преобладаващата част от седмокласниците се ориентират в изучавани произведения във връзка с герои, облици, тематики, проблеми. Едва един от всеки четири  обаче открива множеството или всички неточности в текст. Над половината от учениците не разчитат внушенията в фрагмент от изучавана творба.

По математика най-лесни са били дилемите за ъгли.

Не се вижда доста разбъркване по отношение на предишни години измежду районите с най-високи достижения. С високи резултати и по двата предмета са София, Смолян, Варна и Русе. Както и при X клас, учениците от Ямбол и от Кърджали са доста по-добри по математика, в сравнение с по български език и литература. Обратното е в Перник. Там са по-силни по български език и литература. Габрово е в първата петица по български език и литература, а Бургас – по математика.

Възпитаниците на  математическите и природо-математическите гимназии са обичайно с най-хубави резултати и по двата предмета.

На национално външно оценяване по БЕЛ се явиха 57 538 възпитаници, а по математика - 57 328.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР