iStock Московските власти въвеждат дигитална разрешителна система за контрол на движенията

...
iStock
Московските власти въвеждат дигитална разрешителна система за контрол на движенията
Коментари Харесай

Москва въвежда дигитални пропуски за излизане от дома

 iStock Московските управляващи вкарват цифрова разрешителна система за надзор на придвижванията на хората, откакто предизвестиха, че пандемията на ковид е сложило под голямо напрежение върху лечебните заведения.

Уебсайт за кандидатстване за пропуските работи за хора, пътуващи с кола или публичен превоз. Системата, която ще стартира да действа от сряда, може да бъде разширена, с цел да следи хората, които излизат даже в квартала край домовете си, в случай че е належащо, оповестиха управляващите.

Градските управляващи бяха възнамерявали хората да имат комфортни за сканиране баркодове, с цел да ревизират дали хората съблюдават строги правила за изолираност, само че това провокира големи разногласия.

Хората ще би трябвало да аплайват за QR код пред чиновници онлайн всякога, когато желаят да изоставен домовете си. В последна сметка тази концепция пропадна в интерес на цифровите пропуски.

Московчани имат право единствено да напущат домовете си, с цел да разхождат кучетата си, да изнасят отпадък и да посещават най-близкия магазин или аптека. Русия е заявила 15 770 случая на ковид и 130 смъртни случая, макар че действителните цифри се считат за доста по-високи.

Гъсто обитаемата столица с повече от 12 милиона поданици се обрисува като епицентър на болестта с 10 188 случая и 72 смъртни случая, написа още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР