iStock Лекарствата срещу COVID-19 имат обещаващ ефект при по-възрастните, хронично болните

...
iStock
Лекарствата срещу COVID-19 имат обещаващ ефект при по-възрастните, хронично болните
Коментари Харесай

Доц. Снежина Михайлова: Лекарствата срещу COVID-19 не са панацея, ваксината остава най-ефикасното средство

 iStock Лекарствата против COVID-19 имат обещаващ резултат при по-възрастните, хронично болните или тези с най-малко едно съпътстващо заболяване, но няма да бъдат панацея и не може да се разчита напълно на резултата им. Мнението е на доц. Снежина Михайлова, имунолог в Александровска болница.

Ефикасността на новите медикаменти, които създават фармацевтичните компании, е най-висока, когато се одобряват в първите дни от началото на инфекцията, до 5 дни най-много от началото на признаците, сподели в студиото на Българска национална телевизия имунулогът.

Очакванията са тези медикаменти да се оферират на много високи цени.

По думите на  доцент Михайлова, няма открита терапия при лекуване на ковид, която да се ползва и да е високоефективна, като даже Ремдесивирът и кръвната плазма в някои случаи не сработват.

" До момента в действителност най-ефективно се оказва имунизацията. В момента господства Делта разновидността. Все още няма настъпване на грипна зараза, поздравявам слагането на противогрипна ваксина ", добави доцент Снежина Михайлова.

По думите ѝ няма противопоказание да се сложи противогрипна ваксина преди или след имунизация против COVID-19, като би трябвало да има разстояние най-малко две седмици сред двете имунизации. Двете инфекции в началните стадии протичат сходно - температура, изнемощялост, болки в гърлото, разясни доцент Снежина Михайлова.

Загубата на усет и подушване към този момент не е толкоз постоянно срещан признак.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР