iStock 42-годишна бременна жена с COVID-19 почина в Благоевград. Тя е

...
iStock
42-годишна бременна жена с COVID-19 почина в Благоевград. Тя е
Коментари Харесай

Почина бременна жена с COVID-19, няколко дни се е лекувала сама

 iStock 42-годишна бременна жена с COVID-19 умря в Благоевград. Тя е била призната в болничното заведение в града преди 3 дни. Веднага е била настанена в реанимация, след като е била със зной и висока температура. Няколко пъти са провеждани съвещания със столични лечебни заведения за лекуването й, само че все пак тя е умряла.

" Тя пристигна в АГ поделение и я приехме. Приемащата акушерка ми рапортува, че дамата е с температура и зной. Уточнихме това и незабавно заповядах и беше приведена в реанимация. Направиха се съвещания с сътрудници, направихме  и рентгенография. По принцип такава на бременни не се прави. Доказа се пневмония ", разяснява шефът на болничното заведение доктор Огнян Митев.

Бременната жена се е лекувала сама няколко дни у дома. Това заяви в предаването " Тази неделя “ на bTV, доктор Огнян Митев.

Имало е опит тя да бъде трансферирана за лекуване в София, само че безрезултатен.

В лечебното заведение има и още една жена с COVID-19, тя е в положително положение и скоро ще бъде изписана.

В болничното заведение в Благоевград до момента е имало към 8 случая на бременни, инфектирани с ковид. Това е вторият приключил трагично, сподели доктор Митев.

От Изпълнителната организация " Медицински контрол " оповестиха, че по разпореждане на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов стартират инспекция по случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР