Истинското му име може да не ви говори нищо, но

...
Истинското му име може да не ви говори нищо, но
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Жан Рено

Истинското му име може да не ви приказва нищо, само че това не му пречи да е международно прочут. Играе еднообразно добре невъзмутим наемен палач и именит рицар, попаднал в бъдещето.

Владее свободно испански, френски, британски, италиански и японски. Луд почитател е на Елвис Пресли, футбола и по-конкретно на италианския “Интер ”. Той е Жан Рено, през днешния ден е рожденик, а ето и още любопитни обстоятелства за неговия живот.

1. Произходът

Родителите на артиста са небогати испански преселници от Андалусия, които поради диктатурата на Франко се откриват в Мароко. Баща му работел в печатница, а майка му била шивачка, която мечтаела да стане актриса.

A post shared by JEAN RENO (@officiel_jeanreno) on Nov 4, 2018 at 10:25am PST

2. Раждането

Хуан Морено-и-Ерера Хименес се ражда на 30 юли 1948 година в Казабланка. Израства в последна беднотия. От дребен развива фантазията си, тъй като не му е разрешено да подвига звук – татко му държи на тишината у дома, когато си почива след дълъг работен ден. Сред обичаните му игри е да следи хораа, минаващи около дома им и да сформира разнообразни истории за всеки.

3. Обратът

Хуан несъмнено има гений и е признат да учи театрално майсторство в Консерваторията на Казабланка. Но тъкмо по това време умира майка му, а в Мароко избухва Шестдневната война. Налага се останалата част от семействотото да се реалокира във Франция. Въпреки това, детето взема решение, че ще стане артист непременно.

A post shared by JEAN RENO (@officiel_jeanreno) on Dec 21, 2018 at 9:12am PST

4. Армията

За да придобие френско поданство по-бързо, се записва да служи в Националната армия. За благополучие, го назначават във военния духов оркестър в Марсилия. Там той свири на кимвал и на барабани. По време на службата си не получава даже и едно писмо – нито от роднините си, нито от своята обичана.

5. Първата обич

Първата му същинска обич е нещастна. Малко преди да отиде в армията, той предлага брак на приятелката си, Катрин. Тя приема и той брои дните до уволнението си. Както към този момент разрбрахте, не получава и едно писмо от нея. След престоя си в армията стартира да я търси. Когато се срещат, Катрин се прави, че не го вижда. Така завършва романсът им.

A post shared by Jean Reno Fans & Lovers

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР