Истинско пиршество за сетивата със зашеметяващи LED скулптури, осветени храсти,

...
Истинско пиршество за сетивата със зашеметяващи LED скулптури, осветени храсти,
Коментари Харесай

Истинско пиршество за сетивата от светлини и звуци, Lumina Park вече е у нас

Истинско угощение за сетивата със зашеметяващи LED статуи, осветени шубраци, дървета и завладяваща музика. Първият Lumina Park у нас към този момент е в София. 

Може да посетите екзотично сафари, да наблюдавате звездното небе, да се гмурнете в подводния свят. В София паркът предлага над 130 светлинни и 3 арт исталации, основани от двама известни полски художници - Марта Мулава и Ярослав Козиара.

Целият парк се зарежда от LED осветяване, употребяващо най-съвременна енергийно ефикасна технология, научи " Фокус " .

Атракцията се разгръща на повърхност от 1,5 километра в Ботаническа градина - Българска академия на науките, а всеки сезон, екипът основава прекарване с друга тематика, като за първата си година в София тя е " Вълшебна градина ".

Идеята се ражда по време на пандемията, когато основателят на светлинните паркове Ян Шагдай се пробва да избави от банкрут един хотел в родния му град Вроцлав, Полша, а чиновниците му от съкращения. Тогава той е на 27 години и даже не допуска, че три години по-късно ще отвори 12 парка в Европа - в Прага, Будапеща и Вилнюс.

В София ще остане за 4 месеца. Lumina Park ще бъде отворен всеки ден (с изключение на понеделник), до 25 февруари. Работното време ще се трансформира съгласно залеза на слънцето – след 18:30 до края на октомври, в най-тъмните месеци – от 17 часа, и ще затваря в 22:00. Последните гости влизат в 21:00 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР