Истинско медицинско чудо сътвориха руски хирурзи, като спасиха зрението на

...
Истинско медицинско чудо сътвориха руски хирурзи, като спасиха зрението на
Коментари Харесай

Медицинско чудо! Лекари спасиха зрението на красавица, пострадала в зверска катастрофа - извадиха 8-сантиметрово стъкло от окото й

Истинско здравно знамение сътвориха съветски хирурзи, като избавиха зрението на 23-годишна моделка, потърпевша тежко в злополука. Младата Анастасия Фокс оцеля като по знамение в случая, само че се озова в болница със забито в окото 8-сантиметрово парче стъкло.

32-годишната Атастасия родом е от малко съветско градче. Винаги мечнала един ден да стане модел. Рече-сторено. Момичето си събрало багажа и отишло на кастинг в близкия регионален град, с цел да реализира фантазията си. Вечерта паднала и Настя решила, че за към два часа път с кола, ще вечеряр вкъщи си. Намерила онлайн спътници, уговорила се и малко по-късно към този момент пътувала на задната седалка на автомобил Тойота, написа kr.ru.

По пътя обаче водачът на леката кола изгубил надзор над ръководството. Колата безусловно изхвърчала от пътя и се забила с голяма скорост сред два спрели настрана тира. 

Колата безусловно се смачкала в железна топка. При случая кракът на водача бил откъснат, пасажерът на предната седалка умрял на място, а заспалата откъм гърба Анастасия изхвърчала от колата. Вследствие получила голям брой контузии - на главата, на гръбнака, а в едното й око било забито 8-сантиметрово стъкло. Раната в окото й била 2,5 сантиметра. Лекарите съумели да възстановят очната й ябълка, да овладеят инфекцията с антибичотици, да извадят стъклото и да спасят зрението на момичето. Още при изписването от болничното заведение Настя можела да вижда относително добре, само че към днешна дата - четири месеца по-късно, нейното зрение е възобновено на 80%, изясняват лекарите. 

Днес за злополуката й припомнят единствено белезите по ръцете и лицето на красивото момиче. И все пак Настя не губи вяра, с няколко пластични интервенции, те могат да останат в предишното и тя още веднъж да опита да реализира детската си фантазия да стане модел.

Превод " Петел "  

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР