Истинско изпитание се оказаха грижите за малките три мечета открити

...
Истинско изпитание се оказаха грижите за малките три мечета открити
Коментари Харесай

С биберон и козе мляко хранят 3-те мечета в Парка над Белица, ще ги пращат в Гърция, за да оцелеят

Истинско тестване се оказаха грижите за дребните три мечета открити в Родопите и предадени на чиновниците от Парка за танцуващи мечки над Белица. Мъниците са пристигнали в парка към 22 часа вечерта в събота. Те са настанени в изолирана стая, тъй като са уплашени и уплашени от неналичието на майка им.

Цяла нощ чиновниците на парка са ги обгрижвали, покривали с одеала и опитвали да ги захранят. Накрая напъните им се увенчали с триумф, мечетата почнали да бозаят от шишета с биберон. Засега ги хранят с козе мляко и специфична примес от Хумана. В неделя е дошъл ветеринар, който ги е прегледал и не е разкрил някакви съществени проблеми. Мечетата са обезпаразитени. Ветеринарят е определил възрастта им на към 2-3 месеца. В парка чиновниците нямат опит с гледане на дребни бебета и по тази причина незабавно са позвъняли на свои сътрудници в Гърция и Виена. От Виена чакат да получат формула за храненето им, а от центъра в Гърция са им съобщили, че имат място, с цел да ги одобряват.

„ Надяваме се бързо да станат подготвени документите, защото това е комплицирана процедура, с цел да ги изпратим в центъра в Гърция за гледане. Ако всичко е наред, то до 20 дни ще бъдат пратени, има доста „ в случай че “ – в случай че оцелеят и са добре, след една година ще ги върнем у нас и ще ги пуснем на независимост в дивата природа на Родопите. Но ще им сложим проследяващ чип, описа за желанията Димитър Иванов, шеф на Парка над Белица.

В момента мечетата стоят неподвижно, не са дейни, тъкмо поради напрежението от загубата на майка си. „ Ние питаме къде е майката и е значимо да се откри какво се е случило с нея. Тя в никакъв случай няма да изостави мечетата, допускаме, 99% сме сигурни, че мечката е станала жертва на незаконен лов, знаем, че това мъчно се проверява и потвърждава,но би трябвало да се опита, сподели още Иванов. По принцип доста малко мечета оцеляват, когато са изоставени на тази бебешка възраст, само че центъра в Гърция към този момент има сполучлив опит на развъждане на бебета и експертите от Парка в Белица се надяват и родопските мечета да оцелеят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР