Истинско гурме пиршество е опитал японският премиер Шиндзо Абе при

...
Истинско гурме пиршество е опитал японският премиер Шиндзо Абе при
Коментари Харесай

Борисов получи сертификат за 6-и дан по карате. Нагости Шиндзо Абе с български и японски ястия


Истинско гурме угощение е опитал японският министър председател Шиндзо Абе при визитата си у нас. Той е опитал сладолед от фасул, октопод, хайвер, гърбави скариди и други японски деликатеси. Всичко пък било приготвено персонално от топготвача началник Петър Михалчев в японския ресторант "Мияби ", който бе поканен да подготви ястията за делегацията на Абе.

Посещението на японския министър председател е историческо за страната ни, тъй като е първото публично идване на министър-председател от Страната на изгряващото слънце. Заедно с Абе бяха и представители на над 30 водещи японски компании, които пробваха майсторските осъществявания на тематика японска кухня на Михалчев, който е жури в "Мастършеф ".

По думите на готвача всяко едно ядене носи своята символика. Гърбавите скариди са за дългоденствие - да остарееш по този начин, че чак да се изгърбиш. Червеният фасул символизира здраве, а хайверът доста деца. Кестените с трюфел пъс са знак на благосъстояние. Други лакомства, които сервирал на делегацията, били скариди темпура, хайвер с бамбук и тамагояки - обичаен омлет по японски.

Премиерът Борисов пък получи скъп подарък от своя японски сътрудник. Абе връчи кимоно и документ за 6-и дан от Международната карате организация по Киокушин-Кан.





Освен чисто обичайни деликатеси японския министър председател и цялата делегация, дружно с нашите министри бяха нагостени и с български обичайни ястия. За положителното въодушевление пък се погрижи най-хубавия цигулар на България Васко Василев, който е същинска звезда в Япония и по света.



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР