Истинско геройство проявиха двама млади хора в кюстендилското село Соволяно.

...
Истинско геройство проявиха двама млади хора в кюстендилското село Соволяно.
Коментари Харесай

Геройство е малко да се каже за това, което направиха Михаела и нейният приятел Антонио в навечерието на 3 март

Истинско мъжество демонстрираха двама младежи в кюстендилското село Соволяно. С риск за личния си живот те съумяха да спасят 75-годишната Станка Чачарска от сигурна крах.

``
реклама

Геройство е малко да се каже за това, което направиха Михаела Стоилова /21 г./ и нейният другар – Антонио Александров /28 г./. В петък вечерта те потеглят към регионалния град, с цел да пазарят и виждат от пътя горящата къща. Без да се замислят, стопират автомобила, прескачат оградата и влизат в къщата на 75-годишната Станка, с цел да я спасят от пламъците.

„ Тези деца съумяха да предотвратят една голяма покруса. Жената жива е щяла да изгори. Тя е мъчно преносима, с редица болести. В същата вечер пламъците потеглят от прострени облекла на терасата в дома й. Най-вероятно късо съединени в кабел на лампата е повода за пожара. Огънят се е пренесъл и към стаята, която обитавала дамата “, сподели пред ИНФОМРЕЖА кметът на селото Пламен Илиев.

Без да се замислят Михаела и Антония влизат и стартират с кофи вода да гасят огъня. Справят се повече от професионално, даже не се наложило идването на пожарникари. Само няколко минути по-късно пламъците са загасени, като с помощта на тяхната човешка постъпка е избавен един човешки живот и е предотвратено цялостното опожаряване на дома. „ Когато дойдох, видях, че огънят към този момент беше сподавен. Стаята на дамата беше доста опушена, добре, че се е сетила да отвори прозорците, с цел да не се задуши. Каквото и да кажа за тези деца е малко. Те са същински герои. Благодарение на хладнокръвието и смелостта си избавиха една инвалидна жена от огромно злополучие – пожар, който можеше да аргументи огромни беди. Благодаря Ви!!! “, описа още разчувствуван Илиев.

И всичко това се случва в навечерието на националния ни празник, когато почитаме героите, дали живота си за нашата татковина. Подобни каузи на човещина и същинско мъжество не са постоянно срещани, само че въпреки всичко ги има. Добротата и човечността – качества, почтени за почитание измежду двама младежи, които по никакъв метод не обявяват постъпката си, даже не я дефинират като мъжество.

„ Първоначално Антонио видя пламъците. Дори нямаше време да мислим. Сега дори не зная по какъв начин съм съумяла да прескоча оградата. Чух единствено крясъци. Помощ, помощ, няма ли кой да ми помогне. Това беше задоволително, с цел да се притечем на помощ. През цялото време аз се пробвах да успокоя дамата. Тя благата беше изпаднала в суматоха, подпираше се на едно бастунче и едвам вървеше. Приятелят ми взе една лейка от двора и започнахме с общи старания да гасим пламъците. Вътре в стаята имаше и газова бутилка. Ако огънят беше стигнал до нея не ми се мисли какво можеше да стане “, описа 21-годишната Михаела Стоилова.

Младото момиче споделя, че не се уплашила от случилото се. Водещото при нея и Антонио е било спасяването на един човешки живот. В последна сметка тяхното мъжество се увенчава с триумф. 75-годишната Станка е избавена, предотвратено и цялостното опожаряване на къщата. „ Не, ние не сме герои. Надяваме се, че всеки би постъпил по същия метод на наше място “, споделя още Михаела. След този случай на нас ни остава да следваме образеца на тези деца, да ги поздравим и да си пожелаем просто да бъдем ДОБРИ!!!

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР