Истинско безумие е от най-високата трибуна в България да се

Истинско безумие е от най-високата трибуна в България да се ...

Бившият министър на здравеопазването: Кацаров е търговец на здраве

Истинско безумие е от най-високата трибуна в България да се леят изказвания против ваксините срещу COVID-19. Трудно ми беше да повярвам, че народни представители използват парламента на страна от ЕС, за да пропагандират антиваксърски небивалици. Жалко! Това пише във фейсбук бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов. Изказването му бе във връзка с изслушването на д-р Стойчо Кацаров в парламента.

Въпреки че самият здравен министър застана в полза на ваксините, в пленарната зала се чуха съмнения за безопасността и ефективността на ваксините от някои депутати.

Проф. Кантарджиев: Ваксинирайте се сега, спокойното време свърши Проф. Кантарджиев: Ваксинирайте се сега, спокойното време свърши
В България се наблюдава фалшиво епидемично благополучие по отношение на COVID-19. Това предупреди проф. Тодор Кантарджиев. Сега е момен..."Ваксинирайте се, хора! Бях първият ваксиниран. Имам съпътстващи заболявания. Нищо ми няма от ваксината. Не ги слушайте. Науката е техният враг. За съюзник използват страха ви. Не спестих критики и към служебния министър Стойчо Кацаров. Тотален провал с ваксинационната кампания! Широко прокламираната му стратегия за ускоряване на ваксинацията на хората над 60-годишна възраст се сгромоляса", заяви още Ангелов.

"Фактите са, че от началото на управлението на Стойчо Кацаров, поставените дози ваксини на тази възрастова група са с над процент по-малко от преди това. За сметка на това пък разколеба по-младите да се ваксинират. Неотдавна, по време на една експертна дискусия, служебният министър каза, че здравеопазването е икономика и от него трябва да се печелят пари. Това ме кара да мисля, че Стойчо Кацаров е нищо повече от един търговец", каза още той.

И добави: Търговец на здраве. Единственото хубаво е, че Кацаров си отива от кормилото на българското здравеопазване.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com