Истинският произход на коронавируса SARS-CoV-2 е един от въпросите, на

...
Истинският произход на коронавируса SARS-CoV-2 е един от въпросите, на
Коментари Харесай

Какъв е истинският произход на коронавируса?

Истинският генезис на ковид SARS-CoV-2 е един от въпросите, на който учените не престават да търсят отговор. Беше ли " изтърван " от лабораторията в Ухан? Съединени американски щати още веднъж ще проверяват този въпрос. Президентът Джо Байдън е дал на тайните служби период от 90 дни.

Разговор по тематиката с журналиста Тодор Радев и Симеон Гаспаров от Чикаго.

" Искането на Съединени американски щати за наново следствие в Китай се дефинира като политическа операция. Говорител на външно министерство в сряда по време на брифинг съобщи, че СЗО е дала явен отговор за действителния генезис на вируса. Той трансферира топката в Съединени американски щати, като сподели, че би трябвало да се организира сходно следствие там ", съобщи в " Денят стартира " журналистът Тодор Радев.

Според Китай повторното вкарване в общественото пространство на тезата, че вирусът е " изтърван " от лабораторията в Ухан, е нов опит за прекачване на виновност и нова акция за очерняне на страната.

В китайските медии се приказва за потребността да бъде спрян " политическият вирус ", който пречи на света да се оправи с COVID-19.

" Подобна замяна на реплики сред Китай и Съединени американски щати за произхода на вируса не е нито нова, нито необикновена, тя би трябвало да се преглежда в подтекста на цялостните им връзки, които сега не са в най-хубавия си интервал ", добави Тодор Радев.

В момента приоритет за имунизиране в Китай е на хората над 60 години. По последни данни в страната са сложени близо 570 млн. дози ваксини.

Над 70% от жителите в Пекин на възраст над 18 години към този момент са завършили имунизацията си. В столицата има население над 22 млн., 84% от тях са си поставили най-малко една доза ваксина. Според китайски специалисти столицата е първият град, който ще реализира колективен имунитет. Но все пак хората би трябвало да носят маски. Ограниченията за пътешестване не престават да са в действие.

Журналистът Симеон Гаспаров разяснява, че в Съединени американски щати има огромен напън над демократите от страна на републиканците да се продължи следствието.

Досега знаехме за два разновидността за произхода на ковид. Единият е, че се е развил по натурален метод посредством животно, другият е посредством лаборатория.

" За първи път се заприказва за трети вид, който излезe в " New York Post ", че вирусът е изработен за да се пусне измежду популацията. Въпросителните са повече в сравнение с отговорите ", добави Симеон Гаспаров.

" Съединени американски щати счита, че Китай не са сътрудничили изцяло със СЗО. Имало е спор на ползи, в " Los Angeles Times " излезе детайлна информация ", сподели още Симеон Гаспаров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР