Истинският проблем на България е все по-малкият професионален капацитет на

...
Истинският проблем на България е все по-малкият професионален капацитет на
Коментари Харесай

ДАНС са били като слон в стъкларски магазин, според Дончева

Истинският проблем на България е все по-малкият професионален потенциал на работещите в службите, на мнение е Татяна Дончева. Според нея от ДАНС са били като слон в стъкларски магазин при реакцията си по случая с Руската Църква.

“Все по-малък е професионалният потенциал на работещите в службите. Все по-трудно могат да бъдат излъчени шефове на служби, които да могат да бъдат в помощ на държавното управление. Които да могат да интерпретират събитията в света по един съответен метод и в същото време да не изострят връзките с други страни и с други партньорски служби. Това е тънка работа. Нашите служби сега нямат такива ръководители. Сегашните не могат да предпазят държавното управление от неприятни стъпки. Пример за такава стъпка смятам дейностите с Руската черква и нейните свещеници ”, обоснова се тя пред БНР.

По думите ѝ “агентите в расо могат да бъдат във всички типове изповедания и във всички страни ”:

“Всички служби по света имат въздействие влияние и върху духовенството ”.

Според Татяна Дончева това, че в Северна Македония са изразили някакво “безмотивирано отношение ” към предстоятеля на Руската черква в София, “това никога не прави дейностите на българските служби стимулирано ”:

“Смятам, че дейностите на ДАНС и на ръководителя на ДАНС бяха като на слон в стъкларски магазин. Един рационален човек, управляващ ДАНС, би трябвало да планува по какъв начин ще реагират еноряшите и хората, ходещи в тази черква. … Тези служби са проветриво място и там постоянно има напън ”.

Дончева разяснява още, че “управляващите са с фикс концепция във връзка с службите ”:

“Най-нереформираната част от българските служби е военното разузнаване, което в този момент се назовава Военна информация ”.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР