Истинският лидер не събира около себе си послушни хора. Добре

...
Истинският лидер не събира около себе си послушни хора. Добре
Коментари Харесай

Илияна Йотова посече Нинова със силни думи

Истинският водач не събира към себе си " послушни хора ". Добре е всички да знаем, че не постът те прави водач. Всички, които желаеме да се занимаваме с политика, би трябвало да го знаем, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по време на днешната среща-разговор, проведена от Институт " Николай Добрев " във връзка 25 години от 04.02.1997 година, когато Георги Първанов и починалият Николай Добрев връщат мандата на президента Петър Стоянов. Макар да не бе упомената поименно - на всички стана ясно, че Йотова има поради Корнелия Нинова.



" Властта не е спечелването на един мандат и да си помислиш, че всичко ти е разрешено. Демократичното водачество значи да търсиш разговор, а не всеки твой конкурент да превръщаш във зложелател и да го мачкаш. Авторитарното водачество не води наникъде ", сподели още вицепрезидентът.

Освен формалните представители - вицепрезидентът, президентът (2002-2012) Георги Първанов, на срещата участваха и отстранените от в. " Дума " публицисти Велислава Дърева и Велиана Христова, националният представител от Българска социалистическа партия Крум Зарков, майка му журналистът Анна Заркова, проф. Иво Христов и знаковият политик от Столетницата Георги Пирински.

Срещата стартира с пролог от преподавателя в СУ проф. Искра Баева, която съобщи, че станалото на 4.02 97 година даде опция БГ да тръгне твърдо, безкомпромисно и абсолютно по пътя на неолиберализма.

Тя съобщи, че е " разкол " да се споделя, че събития са еднопосочни, и че би трябвало да се търсят всички разнообразни гледни точки. " Tрябва да се намерения дали оттук насетне сме обречени на този модел – дали неолиберализмът е пътят ", съобщи проф. Баева.

Първанов, Йотова и историците разискаха събитията към 4 февруари. Георги Първанов съобщи, че неслучайно когато е спечелил изборите, е посветил успеха си на Николай Добрев. " Смятам, че той заслужаваше и заслужава доста повече ", сподели някогашният президент.

" Ние отвикнахме да си приказваме, да беседваме – и не е единствено COVID-a повода за това. Имаме потребност от това – и да поспорим, да се скараме в положителния смисъл на думата ", счита Георги Първанов.

По време на дискусионната част социологът Андрей Райчев взе думата и упрекна опозицията на Българска социалистическа партия, че не прави задоволително, с цел да извади Столетницата от рецесията:

" Случилото се на 4 февруари беше покруса, а в този момент е фарс. Тогава загиваше страната, в този момент умира Българска социалистическа партия. Днес Българска социалистическа партия е приватизирана, оповестена за партия на Корнелия Нинова – това е смехотворно ", възмути се той.

Райчев непосредствено се обърна събралите се представители на опозицията с думите: " Вие го давате иносказателно – да не сте заболели, би трябвало незабавно да се прави нещо – вие да го вършиме! "

Преди и след конференцията в залата звучеше " In the death car " на Горан Брегович, изпълнявана от рок артиста Iggy Pop.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР