Истински трус в гейминг света се задава след броени дни.

...
Истински трус в гейминг света се задава след броени дни.
Коментари Харесай

Задава се земетресение в света на игрите: Идва ли краят на Xbox?

Истински трус в гейминг света се задава след броени дни. Според редица онлайн издания Microsoft се готви да преориентира марката Xbox от едноименните конзоли към разработка на игри за всевъзможни платформи. Това може да значи завършек на 23-годишния хардуерен гейм бизнес на софтуерния колос.

По подигравка на ориста, той стана вероятен, откакто Sega се отхвърлиха от личните си конзоли като резултат от неуспеха на Dreamcast през 2001 година Сега MS още веднъж стъпват по техния път - японската компания стана едно от най-важните студиа за половин дузина екосистеми.
 Битка на титаните: PlayStation 5 против Xbox Series X
Битка на титаните: PlayStation 5 против Xbox Series X

Коя подпора ще бъде по-желана? Преглед на техническите спецификации, дизайните и бизнес тактиките зад двете устройства

Източници на The Verge настояват, че извънредните за Xbox Series X/S заглавия като Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves, Starfield и Indiana Jones може в най-скоро време да се появяват и за PlayStation 5 и Nintendo Switch.

Причина за грандиозната стратегическа смяна може да е както слабото показване на Xbox (който доста изостава от PS5 и Switch като продажби), по този начин и спадащият интерес към абонаментната услуга Game Pass. Пресечната точка на двете е конзолата Xbox Series S, която обаче не е тъкмо размазващ шлагер на пазара.

На този декор, Microsoft дадоха близо 70 милиарда $ за разработчика Activision Blizzard - и тази инвестиция би трябвало да се оправдае.
 Microsoft и Activision: Съединени американски щати позволиха най-голямата договорка в света на игрите
Съединени американски щати позволиха най-голямата договорка в света на игрите

Софтуерният колос желае да купи гейм компанията за 69 милиарда $

Големият въпрос е за какво геймърите да си купуват Xbox конзоли, когато ще могат да играят същите игри и на PlayStation или Switch - а е по-вероятно Адът да замръзне, в сравнение с Sony и Nintendo да пуснат ексклузивите си другаде. През последните месеци се показваха информации за актуализирана версия на Xbox Series X и дори за портативна подпора, само че все още нищо не е доказано - а при създалата се обстановка може и в никакъв случай да не бъде.

Очаква се на 15 февруари Microsoft да кажат какво ще е бъдещето на Xbox и има ли такова изобщо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР