Истински танк ще посреща от днес феновете на Цъвена звезда

...
Истински танк ще посреща от днес феновете на Цъвена звезда
Коментари Харесай

Танк на "Мала Маракана"! В Хърватия го обявиха за скандално

Истински танк ще посреща от през днешния ден почитателите на " Цъвена звезда " пред стадион " Райко Митич " в Белград, прочут като " Мала Маракана ". От клуба се похвалиха, че новата атракция към този момент е на място и ще е подготвена да посрещне почитателите, които ще участват на трибуните по време на реванша от плейофите за влизане в групите на Шампионска лига против " Йънг Бойс ". Първият мач приключи 2:2.



Танкът е руски - Т-55. Според медиите в Сърбия е покорен в хърватския град Вуковар. Именно там се водят едни от най-тежките сражения по време на войната в някогашна Югославия при започване на 90-те години на ХХ век. Градът е окупиран в продължение на 87 дни и е подложен на всеобщи бомбардировки, а в следствие е високомерен от югославската войска и сцена на един от най-кървавите етнически спорове сред сърби и хървати.

Именно тези обстоятелства провокираха неодобрение в Хърватия, а медиите в страната оповестиха решението на управлението на " Звезда " за " скандално ".



Иначе машината е зелена, с логото на отбора и е сложена пред входа на трибуната на най-запалените почитатели на тима. Те се събират в северната част на стадиона, където е и площадката с танка и графитите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР