Истински син празник се състоя на Герена, където се събраха

...
Истински син празник се състоя на Герена, където се събраха
Коментари Харесай

Левски откри официално клубната си експозиция

Истински " наследник " празник се състоя на " Герена ", където се събраха няколко генерации левскари за формалното разкриване на клубната експозиция.

Ветерани, представителният отбор, деца от школата и посетители станаха очевидци на блестяща гала, по време на която бяха презентирани паметни мигове от " синята " история, а кулминационната точка пристигна когато лентата прерязаха рекордьорът по мачове за " сините " Стефан Аладжов и рекордьорът по голове за Наско Сираков.

" Създадохме тази клубна експозиция, с цел да възродим историята на Левски, да покажем историята на Левски, която заради една или друга причина е била скрита дълги години. Имало е велики победи, имало е и сложни моменти, само че Левски няма от какво да се срами в история си. Искаме да покажем това, което е особено за Левски - свободата ", съобщи на откриването Илия Христов, ръководител на Сдружение " Сини сърца ", което инициира и сътвори клубната експозиция.
 Наско Сираков подари една от най-ценните си персонални награди на музея на Левски
Наско Сираков подари една от най-ценните си персонални награди на музея на Левски

Легендата даде " Бронзовата обувка " на " Франс футбол "

Той особено благодари на донорите, измежду които Николай Илиев, Наско Сираков, на фамилиите на клубната легенда Георги Аспарухов, на Павел Панов и на всички останали, подкрепили плана.

Изпълнителният шеф Павел Колев пък съобщи, че откриването на клубната експозиция е част от дълготрайната работа по възкресяването на левскарщината.

" Виждам тук доста хора, които са част от историята на този клуб, има и доста, които не са измежду нас, само че те ще останат вечно в сърцата на всички, които обичат синята концепция. Те са дали доста за това Левски да бъде знак на всички тези полезности и идеали, които се надяваме с този музей да възкресим още веднъж. Има доста какво още да се свърши, само че възприятието за историчност и възкресяването на всички значими обстоятелства от историята на Левски е първата стъпка. Това, което е направено, има голяма историческа стойност. То е професионално, красиво и ни доближава една стъпка по-напред към един съвременен европейски клуб ", разяснява Колев.

От четвъртък, 3.10, клубната експозиция ще е отворена за постоянни гости.

Работното време ще е от 10 до 19:14 ч.

Стандартен вход: 7 лева

Билет за деца до 14 години: 5 лева

Билет за възрастни хора над 65 години: 5 лева

1 родител с до 2 деца до 14 години: 10 лева

2 родителя с до 2 деца до 14 години: 15 лева
 Александър Александров подари неповторима фланелка на музея на Левски
Кривия подари неповторима фланелка на музея на Левски

Музеят отваря порти днес
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР