Истински се гордея, че съм българин. Потомък на народ, който

...
Истински се гордея, че съм българин. Потомък на народ, който
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Истински се гордея, че съм българин!

Истински се гордея, че съм българин. Потомък на народ, който е застанал с морал, храброст и неотстъпчивост да отбрани евреите.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, представен от Фокус, който държа тирада по време на възпоменателна гала в Централната софийска синагога във връзка 75-годишнината от спасението на българските евреи по време на Втората международна война.

Според министър-председателят българският народ е направил фактически героизъм.

„ Спасили сме над 48 000, останали са 11 000 неспасени. Съжаляваме, скърбим за тях, съжаляваме, само че подвигът на българския народ не би трябвало да се омаловажава поради това “, уточни министър председателят.

По думите му факт е, че никой различен не го е направил, а сме го сторили единствено ние.

„ Дълбок реверанс към нашия народ от всички нас към тези генерации, които тогава са удържали “, съобщи Борисов.

Министър-председателят получи най-високото отличие на Организацията на българските евреи "Шалом " - "Шофар ". Отличието получи още кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила.

"В днешно време това е още един доста мощен исторически миг, който актуалните политици да си спомняме - какво е мирът, какво е благоденствието, както е това благополучие, в което живеем в този момент ние, актуалните генерации. Да, някъде в Сирия, на други места го нямат, ние го имаме. Колко мощни, какъв брой виновни би трябвало да сме а не допуснем отново война, тъй като във войната гинат хора ", уточни още Бойто Борисов в речта си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР