Истински мъж и истинска жена – това са крайните форми

...
Истински мъж и истинска жена – това са крайните форми
Коментари Харесай

Ето как можете да разберете от кой пол е вашият мозък!

„ Истински мъж и същинска жена – това са крайните форми на непрестанен набор, в който са вероятни доста разнообразни разновидности “, споделя биологът Ася Казанцева. И звестно е, че мекотелите и някои риби могат да трансформират пола си през целия си живот. Така да вземем за пример при стридите честотата на половите промени зависи от … температурата на водата. Хората са по-сложни.

През първите седмици на образуването си, всички ембриони са надарени с женски полови белези. И едвам след 9-та седмица идва определеността.

Яйцеклетките, които са оплодени от сперматозоиди с мъжка Y хромозома, последователно се трансформират в момчета. А ембрионите с XX-хромозомен набор не престават да се развиват като девойки.

Но да се родиш като момиче не значи да мислиш като жена! Нашият личен физически пол постоянно е друг от пола на нашия мозък. И това, апропо, няма нищо общо със половата ориентировка.

Главният мозък на индивида

Последните изследвания демонстрират, че мозъкът на мъжа и дамата в действителност имат разлики, които изясняват мощните и слабите страни на двата пола. Но резултатите надалеч не са безспорни …

Парадоксално е, че ползата към тематиката за половите разлики в човешкия мозък се е родил вследствие на опитите на учените да потвърдят, че те не съществуват. Когато, през 1950, американският психолог Дейвид Уекслър е съставял известния си тест IQ, той открива, че по-голямата част от съществуващите работни места са основани особено за мъже или за дами.

Той дълго търсил универсални задания и за двата пола, само че всички опити пропаднали. Не намирайки безпристрастен инструмент, ученият просто балансира в теста си броя на въпросите, подобаващи за дамите и мъжете.

Въпреки това, разликите сред мъжете и дамите настойчиво се демонстрират още веднъж и още веднъж, тъй че Уекслър най-после написа: „ Нашето проучване удостоверява това, което поетите и писателите постоянно виждат, а точно: че мъжете освен се държат, само че те и не мислят по метода, по който го вършат дамите. “

Притежателите на мъжкия и женския мозък, без значение от техния физически пол, виждат и възприемат света и другите по разнообразни способи. Те реагират по друг метод на стрес и закани. Хората и събитията се правят оценка по разнообразни способи.

t

Причината за разликите не е в обичайното обучение, тя се намира доста по-дълбоко в самата конструкция на мозъка. В утробата на майката под въздействие на хормоните, развиването на мозъка се управлява от женски или мъжки вид.

„ Все повече проучвания демонстрират, че мозъкът на мъжа и мозъкът на дамата се разграничават доста по-сериозно от това, което мислехме “, споделя неврологът и психиатърът доктор Луан Брисендин, създател на „ Женският мозък и мозъкът на мъжа “.

Татяна Черниговская, академик в региона на невронауките и психолингвистиката, споделя: „ Жените имат повече връзки сред полукълбата, заради което общественият живот на мозъка е по-разклонен “.

В женския мозък отговорността за другите функционалности се разпределя сред двете полукълба районите постоянно са свързани с осъществяването на една задача. Жените обработват информацията по-подробно – страстите постоянно се смесват с логиката.

Когато мъжкият мозък ще възприема единствено думи, женският ще записва и изражението на лицето на събеседника, езика на тялото, ще улови интонацията и подтекста и по този начин ще схване освен изразените, само че и неизказаните мисли.

Много от качествата, които обичайно се свързваме с физическия пол, в действителност се дефинират от това какъв пол има мозъкът на даден човек. Например мъжките и женски мозъци реагират по друг метод на опасността.

Мъжкият мозък, според от изравняването на силите, приема решението дали да се бори, или да се избави. Женският мозък при положение на опасност на първо време търси помощ и поддръжка.

Но обичайно такива качества се свързват с физическия пол, а не с типа на мисленето. Следователно, мъж с женски мозък може да се счита за прекомерно внимателен и деликатен. Една жена, притежател на мъжки мозък, в противен случай, е доста смела и решителна.

Макар в реалност това да няма нищо общо с плашливост или храброст, а просто какви типове самозащита са обезпечени от женския и мъжкия вид мислене.

И това е забавно. Промяна на физически пол е допустима – благодарение на пластична хирургия и хормонална терапия. Но никой не може да промени пола на мозъка: нито с обучение, нито средата, нито с пропаганда, нито посредством обществени стандарти.

Направи тест да схванеш от какъв пол е твоят мозък!

1. Често пея, като съм самичък със себе си.
2. В детството ми беше доста значимо да надвивам.
3. Мога елементарно да чуя какво споделят хората в препълнена стая.
4. Като дете судоволствие се изкачвах допустимо на най-високата част на едно дърво.
5. Ако някой ме прекъсва, когато съм ангажиран, тогава ми е мъчно да се върна към заниманието си.
6. Лесно върша няколко неща едновременно.
7. Мога да схвана от лицето на индивида какво има в съзнанието му.
8. Харесва ми да групирам разнообразни неща и да ги класифицирам по категории.
9. Решавам проблемите по-често благодарение на интуицията, в сравнение с с логиката.
10. В детството ми харесах игри, където изобразявах други хора (реални или въображаеми).
11. В учебно заведение добре ми се отдаваше краснописът. Не върших неточности.
12. Като дете постоянно ми се искаше да демонтирам всякакви неща, с цел да схвана по какъв начин работят.
13. Бързо се омръзвам в случай че би трябвало да върша едно и също нещо. Предпочитам да правя разнообразни задания.
14. Не ми харесва бързото шофиране, нервира ме.
15. Харесва ми да чета романи, а не публицистистика.
16. По-лесно намирал пътя на картата, в сравнение с по уличните знаци.
17. Аз постоянно поддържам връзка със фамилията и приятелите си.
18. Като дете ми харесаха игри с физическа интензивност.
19. Мога елементарно да си показва нещата в три измерения. Например, мога да си показва по какъв начин ще наподобява постройката в скицата на архитекта.
20. В детството ми харесаше да усъвършенствам нещата, да ги върша по-красиви.

Обработка на резултатите

Получавате 1 точка за всеки позитивен отговор на въпроси 1, 3, 6, 7, 9, 10, 11, 14, 15, 17. И една точка за всеки негативен отговор на въпроси 2, 4, 5, 8, 13, 16, 18, 19, 20.

Колкото по-близо е общият ви резултат до 20, толкоз по-женствен е вашият мозък. Колкото по-близо е общият ви резултат до 1, толкоз по-мъжки са.

Ако не знаеш кой е врагът ти, по какъв начин можеш да спечелиш войната? Още по-лошо е, когато не знаеш кой си ти самият. Тогава провалянето ти е обезпечено 100%.

Няма по-лош или по-добър мозък. Има опция да опознаете своя, с цел да не прекъсвате развиването си и да не се пробвате да култивирате в себе си качества и качества, с които типът ви на мислене не съответствува.

И по-важното е, че с цел да не се обвиняваш за тези черти на характера, които от позиция на обществените стандарти не подхождат на твоия физически пол.

Намирането на себе си е главната задача на човек.

Так Просто

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР