Истински кошмар е преживяло семейство от София, което преди два

...
Истински кошмар е преживяло семейство от София, което преди два
Коментари Харесай

Семейство отиде на почивка в Ахтопол, но преживя истински кошмар СНИМКИ

Истински призрачен сън е претърпяло семейство от София, което преди два дни скорострелно се е изнесло от морския курорт Ахтопол.

Петя и Николай Аврамови потърсили Флагман.бг, с цел да опишат по какъв начин дългочаканата им отмора в южния курорт се е трансформирала в пъкъл. Те наели квартира на ул. "Странджа ", която се намира в самия център на Ахтопол.

Отсядали са на това място и предходни години. През 2020 година обаче обстановката е била радикално друга. Шумов гнет е помрачил ваканцията на сем. Аврамови.

Причината е несвоевременен, съгласно тях, ремонт на центъра на морския град. Работниците, които подменят паветата и облагородяват парковата инфраструктура пред читалището, започвали работа сред 06:30 ч. и 07:00 ч. всяка заран.

"Събуждахме се с кошмарни звуци, рязане на павета, гранит, подвиквания, маневри под самия ни прозорец на огромни камиони и разтоварването им. Работниците нормално спираха към 11 ч., подновяваха работата си сред 14:00 и 15:00 ч. и кошмарът продължаваше. Не видяхме един естествен ден и се изнесохме, въпреки и да бяхме предплатили за седмица ", описа Петя Аврамова.

Наш кореспондент през днешния ден бе на мястото, с цел да ревизира по какъв начин протича ремонтът на центъра на Ахтопол. На строителната площадка заварихме десетина служащи, които нареждаха павета. Сериозен звук към 11 ч. през днешния ден нямаше. Но това може би се дължи на дейностите, които се правеха на площада в този миг. Не беше нужно потреблението на машини, а единствено ръчното слагане на пъстрота паваж.

Потърсихме няколко от почиващите в най-близките къщи, с цел да ги попитаме имат ли проблеми с ремонта при почивката си. На ул. "Странджа " 4 бе отседнала дама от София, която удостовери думите на сем. Аврамови.

Тя описа, че през днешния ден било по-спокойно, само че през вчерашния ден от рано сутринта се почнало рязане на плочки и потреблението на извънредно шумни машини. В тази конюнктура е било невероятно да се спи, сподели курортистката.

На метри от строителната площадка се намира и кметството в Ахтопол. На място видяхме кмета Станислав Димитров, който описа, че планът за реорганизация почнал преди няколко месеца, само че се забавил, тъй като е трябвало да създадат съгласувания с Министерството на културата поради открита археология.

Копали са на 4,5 дълбочина, с цел да изследват археологически остатъци, които се оказали без особена стойност. Но такива били разпоредбите. Освен това поради пандемията се наложило да лимитират и броя на работещите на площадката. Така ремонтът се забавил и съгласно последни проекти би трябвало да завърши до края на месеца.

"Съжалявам, в случай че сме основали стеснение за някого. Оплаквания в кметството не сме получили, само че ревизираме постоянно компанията дали съблюдава работния си график ", акцентира Димитров.

Проектът не се финансира с европейски средства, а с пари от общинския бюджет - 700 хиляди лева банков заем и 500 хиляди лева локални доходи. В Ахтопол се питат, откакто ремонтът не е привързан с външно финансиране и съответни периоди, за какво не е бил отсрочен с няколко месеца. Да стартира през септември или октомври, а не да пречи в този момент на туристите. Отговор на този въпрос може да даде единствено кметът на община Царево Георги Лапчев.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР