Истински кошмар е преживяла пътничка от автобус номер 17 в

...
Истински кошмар е преживяла пътничка от автобус номер 17 в
Коментари Харесай

Гавра в градския транспорт: Шофьор пуши и кара с крака, кондукторка крещи и налита на бой

Истински призрачен сън е претърпяла пътничка от рейс номер 17 в Пловдив по време на пътуването си. Тя споделя историятат във Facebook, където разказва неприемливото отношение на водача и кондукторката към работата, която правят и към пасажерите.

Ето и описа на дамата:

„ На 15 март към 11:00 часа преди обед се качих в рейс номер 17 от спирката пред детската градина в кв. „ Прослав “. Това е трета или четвърта спирка от началото на маршрута на въпросния рейс. Кондуктор нямаше, водачът пушеше, говореше по телефона и защото и двете му ръце бяха заети с по-важни неща, позволяваше си да пуска кормилото и да ръководи автобуса, подпирайки кормилото с крайници изпод.

Едно от девойките, които се качиха с мен, се опита да си купи билет от него - той я пренебрегва и се повозихме по този начин до някъде. На спирка след гребната база спря (преди това изхвърли фаса си през прозореца), с цел да отиде по дребна потребност на 5-10 метра от возилото, като чудесно се виждаше в тил, а окъснялата кондукторка се качи от същото място, помота се минута-две и пристигна да ме попита дали съм там за билети. Ами, не, за домати пристигнах.

Както и да е, продължихме си по пътя, само че след спирка-две се качиха две възрастни дами, на които внимание беше обърнато след дълго очакване. Едната дама си разреши да направи забележка и в отговор получи... викове. Кондукторката съобщи с все глас, че ще си става когато си изиска и ще си прави каквото си изиска, а на старата дама извика: " Аре млъквай към този момент! Няма да се занимаваш с мен! Млъквай! "

Не устоях и се намесих (доста културно, тъй като по този начин считам, че е редно), направих забележка за тона, който държеше да пасажерите, в отговор на което и аз получих викове. Обясних, че не може да се толерира такова отношение - водачът да пуши и всички да дишат, да приказва по телефона, превозвайки пасажери, да върви по дребна потребност пред тях, кондукторите да не обръщат внимание на новокачилите се, а след това да им крещят и че ще потърся подпомагане от работодателите им... В отговор получих вик: „ Където искаш звъни, единствено не ме занимавай, не разрешавам да се занимаваш с мен! Коя си ти, че да ми държиш сметка?! Няма да устоя и ще ударя някой най-после! “

Изключително е тъжно, че множеството съграждани не взимат отношение в сходни обстановки. А те са всекидневие. Не ми е прелестно да пакостя на който и да било, да депозирам сигнали и да заплашвам нечия работа и известност, само че явно е, че по различен метод няма по какъв начин да се превъзпита този противен, противен нрав “.

Прави усещане, че сходни горзни подиуми в градския превоз на Пловдив зачестяват. Само преди дни пасажери се оплакаха от пушеща в автобуск ондукторка, а малко преди този момент друга нейна колежка направи нещо още по-грозно – уринира в транспортното средство.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР