Истински хаос настъпи в Хасково с плащането на таксите за

...
Истински хаос настъпи в Хасково с плащането на таксите за
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява дали таксата за детските градини в Хасково може да е 1 лев

Истински безпорядък настъпи в Хасково с заплащането на таксите за детските градини след решение на общинския съвет през февруари да понижи таксите на 1 лев вместо дотогавъшните 25 лева плюс по 3,30 лева дневно на дете за храна. Кметът Добри Беливанов сезира прокуратурата поради това решение, а насрещно деяние до прокуратурата направи и ръководителят на общински съвет Таня Захариева. Директорите на детските заведения обаче не знаят по какъв начин да спазят нормативните уредби 
Общинският консултант от коалиция " За Хасково " Георги Пеев, който не е дал своя вот таксата да бъде левче дневно разяснява:

" Ако това нещо тръгне да бъде изпълненявано, септември месец ще има дефицит на средствата за детските градини. Това е ретроградна политика! Това е думата! Аз го споделих и в Общинския съвет, когато бяха дебатите. Тук има правене на инат. Според мен това е безусловно целеустремено изпълнено, написано, вкарано, признато по този метод, с цел да може по-късно да бъде нападнат кметът, който ГЕРБ желаят да смъкват някакво се лъжем "

Кметът Беливанов твърди, че е от ГЕРБ. Общинските съветници от същата партия смъкнаха политическото си доверие от него поради абсурда " кумгейт ". Дали в връзките сред тях има раздор, ще проличи на идващото съвещание на Съвета, когато кметът ще предложи с докладна нов вид за заплащане на такса " детски градини ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР