Истински екшън се разигра край язовир Батак. Бракониери влачиха с

...
Истински екшън се разигра край язовир Батак. Бракониери влачиха с
Коментари Харесай

Два пъти за ден нападнали инспектор от ИАРА

Истински екшън се разигра край язовир Батак. Бракониери влачиха с джип държавен контрольор, който се опита да ги залови. Прокуратурата в Пазарджик проверява случая, заяви Нова тв.

„ Миналата сряда извършвахме инспекция по вода и по суша с още двама сътрудници. Влязохме със служебната лодка, насочваме се към заливите, виждаме, че има доста риболовци и сътрудниците ме оставиха да се приближа до тях. Извадих си една въдица и аз, с цел да ги следя с какво правят риболова. Стигнах до хора, които ловяха риба с голяма тройка. Когато извадиха въдиците, видях че на четирите въдици има големи парашути към 2 метра. Това са така наречен „ мрежести уреди ”, които са неразрешени. Тогава открих, че има нарушаване. Тогава се обадих на сътрудниците. Когато им се показах и те видяха, че към нас идва служебната лодка, те ме нападнаха със стойката за въдиците, която е остра ”, описа нададнатият контрольор Стоян Любомиров.

Същият контрольор е атакуван повторно – в същия ден, само че от други извършители. Нападателите били засечени да ловят нелегално риба и раци. И в този случай инспекторът се легитимирал, само че бракониерите потеглят против него с джип. Той съумях да се хване на една от вратите, само че когато видял, че може да попадне под гумите на колата, се пуснал.

От язовира са извадени 102 коша за раци и 150 метра мрежа, цялостна с риба. Раците и рибата са върнати във водата.

*Източник - Блиц.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР