Истински екшън по улиците на Казанлък тази сутрин. Дрогиран шофьор

...
Истински екшън по улиците на Казанлък тази сутрин. Дрогиран шофьор
Коментари Харесай

Гонка и полицейско насилие при арест: Десетки казанлъчани подкрепиха отстранените полицаи

Истински екшън по улиците на Казанлък тази заран. Дрогиран водач подвигна на крайник полицията след рисково скоростно каране по улиците на града. След дълго гонене и пукотевица служителите на реда въпреки всичко съумяват да го спрат. След задържането му обаче, униформени чиновници не съумяват да овладеят нервите си и стартират да бият задържания, демонстрира видеоклип, сниман от инцидентен очевидец. В фрагментите има подиуми на принуждение.

Преследването на водача - извършител продължава към 20 минути по улиците на Казанлък и отвън града, като това основава огромен риск за другите участници в придвижването. В залавянето вземат участие три полицейски екипа. Задържаният водач като се изключи че е дрогиран се оказва, че е и без брошура. Той е 25-годишен престъпно проявен, осъждан. Има и предходни нарушавания на пътя. Полицаите са стреляли, с цел да го принудят да спре.

След като е арестуван обаче и на ръцете му към този момент са поставени белезници върху него е упражнено полицейско принуждение, стана ясно от публикувано в обществените мрежи видео. Заради това двама служители на реда са отстранени краткотрайно от служба. Образувано е дисциплинарно произвеждане.

Малко след 8 часа тази заран, на един от централните булеварди в Казанлък полицейски патрул се пробва да спре за инспекция лек автомобил Опел. Шофьорът, обаче не се подчинява и натиска газта. След рисково каране по централните улици излиза отвън града и се включва в насрещното придвижване на околовръстния път. Служителите на реда стрелят във въздуха, а след това и в гумите на колата.

На няколко пъти заобикаля злополука и се разминава на косъм с други коли. Кара и против служителите на реда, които да го спрат, стрелят във въздуха, а след това и в гумите на колата.

Началникът на районно управление (на МВР) Казанлък Христо Петров посочи: " Впоследствие още веднъж влиза в града и след гонене от към 10 км е спрян вътре в града. Като по време на това гонене неведнъж се е опитал да изблъска сътрудниците от придвижването си. След като стопират автомобила, лидерът слиза от автомобила и потегля да бяга пешком. Преследван е от чиновниците на полицията и в границите на 200 метра откъдето е оставил автомобила е арестуван ".



При направения му наркотест се оказало, че 25-годишният мъж е карал след приложимост на марихуана и амфетамин. Той е престъпно проявен, осъждан. Лежал е и в пандиза. Оказва се, че това не е първото му нарушение на пътя

" Лицето в никакъв случай не е имало удостоверение за правоуправление. В същото време и в други предишни случаи е управлявало МПС. Има издадени административни актове по случая и наказателни постановления, тъй че се касае за лице с висока степен на социална заплаха ", изясни Таня Димитрова.

След ареста обаче върху него е упражнено полицейско принуждение.

Кадрите съдържат принуждение

Видеоклип демонстрира по какъв начин до момента в който двама чиновници на реда водят задържания с белезници, пътен служител на реда се затичва към него и го удря в тил. Вижда се, че се включват и другите - един го удря, различен го рита. От Полицията дефинираха дейностите на сътрудниците си като неприемливи.

" Със заповед на шефа на регионална дирекция на вътрешните работи Стара Загора е формирано дисциплинарно произвеждане на същите за тежко нарушаване на служебната дисциплинираност и същите, до момента в който трае това ще бъдат отстранени от служба ", съобщи началникът на районно управление (на МВР) Казанлък.

От прокуратурата отхвърлиха да разясняват случая с непозволените дейности на служителите на реда. Срещу шофьора-нарушител е формирано бързо произвеждане за безчинство. Заплашват го до 5 години затвор.

Десетки казанлъчани се проведоха в обществените мрежи в поддръжка на уволнените служители на реда.

Текст: Десислава Петкова, Иван Янев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР