Истински екшън, който приключва със смъртта на 31-годишна българка, се

...
Истински екшън, който приключва със смъртта на 31-годишна българка, се
Коментари Харесай

Мъж застреля българка в Нюарк и се самоуби

Истински екшън, който завършва със гибелта на 31-годишна българка, се разиграва на 21 септември в американския град Нюарк, щата Делауеър. Като на филм екзекуторът нахлува с оръжие в двуетажната къща, стреля по нея, ранява и приятеля й, който със сетни сили съумява да се обади на 911.
Прочетете още
На сигнала се отзовават няколко екипа на спецслужбите - елементи от “Специални оръжия и тактичност ”, психолози, експерти в обезвреждането на експлозиви и от отдел “Управление на рецесии ”. Властите не разрешават на жителите в региона да излизат от домовете си, пренасочват и придвижването на колите.

Започват договаряния с нападателя. Молят го да хвърли револвера и да се съобщи с вдигнати ръце, но той отхвърля. Следва престрелка сред него и екипа. Приклещен от полицията, която е обкръжила дома, той насочва револвера към главата си и се самоубива. Драмата приключва с два натрупа. Единият от тях е на Петя. Медиците заключават, че тя е умряла на място. 34-годишният й другар на име Джо Хорас е откаран в болница с пострадвания. Претърпява две интервенции на крайници.

“Полагам големи старания, с цел да се върна към естественото, отново ще мога да вървя ”, описа.

У нас досега никоя медия не е съобщила за убийството на сънародничката ни. Местни организации в град Нюарк, където е живяла, пишат за бруталното нахлуване, само че без да показват имената на жертвите и нападателя.

Отправихме питане до Външното министерство за закононарушението, само че до публицистичното привършване на броя не получихме отговор. “24 часа ” се обърна и към американските управляващи за удостоверение. Представител на полицейското ръководство в щата Делауеър ни трансферира към службите в окръг Ню Касъл.

“Ние следим този случай - обясниха оттова. - След инспекция детективът по случая удостовери, че жертвата е българска гражданка. Инцидентът е битов. Разследването продължава. Тепърва ще се изясняват мотивите зад престъплението. Разпитват се очевидци. Нападателят, който е открит с огнестрелна рана, няма предходни престъпни прояви. Въпреки неговата гибел казусът не е затворен. ”

Приятели на Петя споделят, че тя в действителност е станала жертва на нахлуване в Съединени американски щати. Свързахме се и с член на фамилията й - нейния брат Иван Новаков, който удостовери нещастието, само че с уточнението, че в американските публикации има някои грешки.

Името на килъра за момента не се оповестява на никое място. След наше питане управляващите в Ню Касъл дадоха отговор: “Нападателят е отчужден мъж, с който умрялата жена е имала предходна връзка ”.

От " 24 часа " настояват, че килърът в действителност е някогашният брачен партньор на Петя. Двамата са имали брак и са живели дружно, само че са се развели. Пред околните си тя не е споделяла да е била жертва на домашно принуждение. Няма подадени сигнали до американската служителя на реда за тормоз, сподели наша инспекция.

“Не е казвала да е проявявал експанзия към нея, не се е оплаквала - изяснява родственик на Новакова. - Двамата публично имат подписан бракоразвод. Това е. ”

Любопитен миг в цялата сага е по какъв начин килърът нахлува в къщата, където Петя живее. Медии в Нюарк пишат, че тя е била негова благосъстоятелност. Брат й оборва изказванието.

“Имотът не беше негов, а общ - обяснява той. - Те живееха в обособени елементи, до момента в който го продадат. ”

Иван добавя, че фамилията му не знае какво е подбудило нападателя да влезе в дома и да стреля по нея: “Все още не ни споделят нищо. Доколкото знам, следствието продължава. ”

Непотвърдена информация сочи, че един от вероятните претекстове е ревнивост. Преди някогашният брачен партньор да извади оръжие против Петя, между двамата избухва скандал. Властите от окръг Ню Касъл отхвърлят да кажат защо е била свадата.

Приятелят й Джо Хорас също не посочва килъра по име. Не разяснява и дали нападателят е бил срещу връзката му с Новакова, само че въпреки всичко загатва: “Чувствах, че вървим в вярната посока, преди някой егоистично да реши да се опита да постави завършек на живота ни, тъй като намерихме щастието ”.

 Петя дружно с приятеля си Джо Хорас.

Петя дружно с приятеля си Джо Хорас.

Хорас оприличава 48-те часа след нещастието като влакче на ужасите в атракционен парк.

“Това, което стартира като невероятна вечер с моята другарка в сряда (20 септември), се трансформира в кошмарна обстановка рано сутринта в четвъртък (21 септември) - спомня си той. - Няма да встъпвам в детайлности. Тя към този момент не е с нас, а аз ще извървя дълъг път до физическото и психическото си възобновяване. Обичах Петя с цялото си сърце и имах толкоз доста, което желаех да й дам от себе си. Да й покажа какво значи същинската обич. ”

Джо споделя за момичето, че било необикновен човек – “грижовна, деликатна, съпричастна, състрадателна, работлива и безпределно разбираща ”.

“Тя ме караше да се стремя да бъда по-добър всеки ден, с цел да стигна до нейния статус. В себе си носеше необикновено количество обич, което даваше освен на мен, само че и на своето семейство, другари и всички останали. Щастието и любовта, които споделяхме, бяха толкоз специфични. Не бяха нещо, което съм чувствал преди в живота си. Наистина имам вяра, че Петя беше тази, с която трябваше да бъда. ”

Мъжът добавя, че в момента се възвръща.

“Работя интензивно по това, само че няма да неистина, като кажа, че съм добре. Не знам какво да върша с тези усеща, които изпитвам към нея и които към този момент не можем да споделяме между тях. Тя беше моята кралица и се усещам изцяло загубен без нея. Петя, уповавам се да знаеш, че където и да ме води животът, постоянно ще си в сърцето ми. Каквото и да върша, ти постоянно ще бъдеш в мислите ми. Изпитвам толкоз доста позор и виновност, че не можах да те защитя и че пребивавам без теб. Сега не мога да направя нищо по въпроса, само че считам да осъществя всички неща, за които говорихме. Няма да пропилея този втори късмет, който ми беше даден. Искам да знаеш, че ще бъдеш в сърцето ми на всяка стъпка от пътя. Обичам те. ”

Кога Петя заминава за Съединени американски щати?

След междинното си обучение тя записва обществена администрация в Техническия университет в София. Решава да изкара магистратура в Америка. Приемат я бизнес администрация в Goldey-Beacom College в Нюарк.

“Изпълнителна студентка и отличничка, доста примерно момиче, което искаше да бъде независимо и да не товари околните си с непотребни разноски - споделя другарка на Новакова. - Желаеше да се устоя със заплатата си, без да се постанова да й оказват помощ. ”

Според информация, която е оставила в персоналния си фейсбук профил, все още е работела като супервайзър в компанията за товари и товарни транспорти Old Dominion Freight Line, Inc. Колегите й споделят, че е била съвестна като чиновник. 

“Беше наслаждение да се работи с нея - споделя Памела Слейтън. - Не желая да я запомнят с това по какъв начин умря, а с това по какъв начин живееше. Но не би трябвало да се крие поради позор или тъгата методът, по който си отиде от този свят. Беше й отнето съществуването в миг от живота й, когато й предстоеше огромно и красиво ярко бъдеще. Петя беше мощна, издръжлива и без нелепости преодоля толкоз доста, с цел да стигне до мястото, където беше сега. Животът й беше лишен от някого, който не искаше тя да може да продължи напред. Той я взе от толкоз доста хора, които я обичаха. Липсва ни извънредно. Имаше инфекциозен смях и неповторимо възприятие за комизъм. Усмихваше се с цялото си създание. Зареждаше с сила всеки един. ”

Погребението на Петя Новакова ще бъде у нас, само че гала е имало и в Съединени американски щати. Изпращането й в Щатите се е провело на 1 октомври - 10 дни след убийството й. Преди това в интернет платформата за събиране на средства gofundme е имало акция.

“С оглед на тази непредвидена покруса ние събираме средства, с цел да се опитаме да компенсираме част от разноските, свързани с организацията на погребението и изпращането й в България, както и за грижите на двете й обичани мопсчета - София и Лео. Всичко, което можете да дадете, ще бъде оценено и от фамилията й. То продължава да минава през тази сложна обстановка. ”

Дарения са създали повече от 100 души. Сред тях има доста българи. Голям част са запазили анонимност. Преведената сума е близо 13 хиляди $. С церемонията по изпращането на нашата сънародничка се е заел погребалният дом Strano & Feeley.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР