Истински детектив: тъмната страна има тежката задача да запълни големите

...
Истински детектив: тъмната страна има тежката задача да запълни големите
Коментари Харесай

От бокса в киното - коя е Кали Рейс от новия сезон на Истински детектив

" Истински детектив: тъмната страна " има тежката задача да запълни огромните обувки, оставени от първи сезон, в който Матю Маконъхи и Уди Харелсън влязоха в функциите на детективи.
 Трейлър на “Истински детектив: тъмната страна ” с Джоди Фостър и Кали Рейс на HBO
" Истински детектив " се завръща - по-мрачен и с две дами на фокус

Трейлър на “Истински детектив: тъмната страна ” с Джоди Фостър

Първият епизод ни срещна незадълбочено с женското дуо Лиз Денвърс (Джоди Фостър) и Еванджелин Наваро (Кали Рейс), което ще бъде отговорно за разрешаването на мистериозната гибел на група учени.

Само той бе задоволителен, с цел да разсъни интереса ни към Кали Рейс , която несъмнено наподобява като повече от добър избор за сътрудник на двукратната носителка на Оскар Джоди Фостър.

Рейс съумява с лекост да открадне всяка една сцена със свое присъединяване и човек би споделил, че има много дълъг опит в киното. Но това надалеч не е по този начин, тъй като изначално 37-годишната американка не е актриса, а... боксьорка.

Родената в Роуд Айлънд Кали Рейс има индиански и африкански корени и стартира с бокса още от 14-годишна. При дилетантите записва няколко значими триумфа и през 2013 година след тежък случай с мотор прави първите си стъпки при експертите.

През 2014 година пък печели купата на Международна асоциация по бокс, а през 2016 година стъпва на върха, печелейки титлата на Световния боксов съвет (WBC), пише Men`s Health. На кръга 37-годишната Рейс има записани 27 мача, от които в 19 е победила (пет с нокаут), в седем е изгубила (със съдийски решения) и един е приключил без победител.

През цялата си боксова кариера Кали Рейс употребява известността си, за да дава повече публичност на един доста наболял проблем - убийствата и изгубванията на дами от коренното население на Америка.

" Това е зараза, която изтезава локалните дами, откогато колонизаторите за първи път стъпват на нашата земя ", споделя Рейс пред Boxing Social през 2021 г. Силната ѝ позиция кара режисьора Джоузеф Кубота Владика да ѝ предложи основната роля в (2021 г.). За която пък получава номинация за Independent Spirit Awards.

Всъщност той се свързва с Рейс още през 2017 година посредством Instagram. През идващите две години обаче двамата не престават с другите си действия - тя тренира и побеждава съперници на кръга, а той - режисира епизоди на сериали като " Наркос " и Fear the Walking Dead.

След това обаче дружно съумяват да напишат сюжета за кино лентата, който е въодушевен от разнообразни аспекти от живота на боксьорката. " Той видя нещо в мен, което даже самата аз отказвах да видя ", споделя Кали Рейс за Владика, пише Los Angeles Times.
 “Истински детектив: тъмната страна ” – какво да чакаме от четвърти сезон на сериала на HBO Max с Джоди Фостър и Кали Рейс
Какво да чакаме от четвърти сезон на “Истински детектив: тъмната страна ”

Джоди Фостър и Кали Рейс се впускат в мрака на Аляска, с цел да проверяват случай, с който не всеки може да се оправи

Всъщност Кали Рейс има огромна заслуга за популяризирането на женския бокс, тъй като точно неин мач е бил първият сред дами, излъчен онлайн по HBO. Но на кръга не се е качвала от ноември 2021 година, когато записва следващата си победа. Въпреки това не е споделила дефинитивно довиждане на бокса и счита, че може да надвие всеки съперник. Остава да разберем и дали успее да реши заплетения случай в четвърти сезон на " Истински детектив: тъмната страна ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР