Истински детектив“ е криминален сериал под формата на антология, който

...
Истински детектив“ е криминален сериал под формата на антология, който
Коментари Харесай

Журналистът Симеон Колев: Сериалът Истински детектив ни разкрива една различна и непозната Америка

" Истински детектив “ е престъпен сериал под формата на антология, който още с появяването си основава същински възторг. Това разяснява в предаването " Сториборд " на радио " Фокус " с водещ Благой Д. Иванов журналистът и радиоводещ Симеон Колев.

Сериалът " Истински детектив “ (True Detective) демонстрира една многолика Америка, която ние не познаваме по този начин; Америка, в която хората са груби, цинични, в същото време експерти, в същото време и хора, които имат доста добре дефинирани критерии за положително и неприятно. Имат честен компас, който си коства все пак, работят и се развиват при сложни условия и все пак реализират резултати. Този свят е по едно и също време и бездънен, и прочувствен, и покъртителен, което го прави извънредно завладяващ. Това е план, който има подтекст и който няма да те остави безучастен, счита той.   

По думите му първият сезон е впечатляващ с облиците, които построяват Матю Макконъхи и Уди Харелсън – доста забавни в несъвършенството си, което основава особена динамичност сред тях, която пък съчетана и с престъпната конспирация построява необикновено напрегната история с особена окултно-философска атмосфера, разрастваща се в мрачна и напрегната среда. " Дълбоко одобрявам този филм, тъй като той ни демонстрира хора, които са надалеч от най-хубавата си форма – виждаш хора, на които единственият им устой в живота е работата им, те нямат нищо друго. Техният живот отвън работата е цялостен разпад. Виждаш облици, които са не на герои, а на антигерои. “   

И до момента в който първият сезон беше същински възторг, то вторият не съумява да сътвори същата еуфория към себе си. Във втори сезон нещата са малко по-различни и по-праволинейни. В него са показани много повече централни персонажи с истории за тяхното минало, което естествено рефлектира върху сегашното, и което основава чувството за потиснатост като въодушевление. " Присъства тематиката за всеобщото положително. Ти виждаш по какъв начин някой прави дребни нюансирани придвижвания в живота си, с цел да може да бъде на линия когато се желае от него да бъде на линия за нещо по-голямо. “

" Първи и трети сезон ми се костват една концепция по-дълбоки, а вторият сезон имам възприятието, че беше основан, с цел да може малко да поотвори ножицата, да притегли публика, която не желае да се задълбочава толкоз. Но с третия сезон има едно завръщане към първия съгласно мен, откривам една връзка сред третия и първия сезон, а вторият някак си беше малко отвън матрицата, “ разясни Симеон Колев.

Според журналиста третият сезон на " Истински детектив “ е извънреден със своята доста добре написана история, като тук още веднъж имаме бездънен филм. " В трети сезон още веднъж имаме истории, които се приближават до европейските дълбоки истории, още веднъж имаме хора с подтекст, хора с минало, още веднъж имаме Америка, която всички сме привикнали да я виждаме – всесилна, само че в действителност я виждаме колебаеща се, търсеща вярното, не постоянно успяваща да го откри, само че неспираща. Третият сезон доста си коства, “ разясни журналистът.

Четвъртия сезон на " Истински детектив “ е най-полемичният от всички, по едно и също време с доста високи зрителски рейтинги и дружно с това доста разделящ феновете като живописен резултат. Според Симеон Колев и тук историята е доста добре стимулирана, художествените похвати и средата, в която се развива действието, са извънредно въздействащи и на висота.

" Аляска сама по себе си е доста подобаващ фон за цялата история със своето разграничение от целия останал свят. Там виждаш място с безусловно лични правила. И на този декор виждаме още веднъж разпаднали са фамилии, виждаме още веднъж хора, които имат минало и печал, доста горест в себе си, и хора, които макар тази горест са траяли напред. Всъщност това е еманация на продължаването и на това, че най-голямата ни полезност е в това, че сме живи и каквото и да ни се случва в живота, ние би трябвало да продължим. Това го демонстрират героите и в четвъртия сезон на сериала “, безапелационен е той.

" Хората имат потребност от хубави сериали. Радвам се, че ще има пети сезон, тъй като този сериал е пъклен добър поради всичко, което прави, поради целия подтекст. Смисълът на пътуването е самото пътуването – целият филм ти дава едно наслаждение да гледаш, въпреки че е печален, въпреки че е тежък, въпреки че виждаш хора, които с старания живеят и на тях им е тъжно до нервност, и виждаш по какъв начин се стиснали зъби до посиняване и работят, “ заключи журналистът и радиоводещ Симеон Колев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР