Истински бум има на сделките с имоти в Пловдив. През

...
Истински бум има на сделките с имоти в Пловдив. През
Коментари Харесай

Бум на сделките с имоти в Пловдив, всяка четвърта е с ипотека

Истински взрив има на покупко-продажбите с парцели в Пловдив. През второто тримесечие на 2022 година осъществените сделки на парцели в града под тепетата са 5079. Така съвсем се доближават безусловно рекордните стойности от края на 2021 година, когато в обичайно най-интензивния интервал на покупко-продажби в края на годината бяха изтъргувани 5716 парцела.

Предвид, че за тези тримесеца има публични 60 работни дни, това значи, че приблизително дневно в Пловдив са сключвани 84 покупко-продажби.

Всяка четвърта покупка на парцел през април, май и юни в Пловдив е била финансирана посредством ипотека или с други думи 1315 са договорните и законните ипотеки.

Спрямо предходното тримесечие има растеж на покупко-продажбите с парцели от 43%. За първите три месеца на новата година са подписани 3534 покупко-продажби.

На първо място по осъществени сделки на парцели е София, където за интервала от април до юни тази година са подписани 9763 покупко-продажби. На трето и четвърто място са надлежно Варна и Несебър с осъществени 4328 и 2915 сделки.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР