Истинската сила и ефект на дипломацията е, когато тя идва

...
Истинската сила и ефект на дипломацията е, когато тя идва
Коментари Харесай

Радев: Силата на правото все повече отстъпва пред правото на силата

Истинската мощ и резултат на дипломацията е, когато тя идва преди бомбите и ги предотвратява, а не след опустошенията и жертвите. Това сподели президентът Румен Радев по време на конференцията „ Войни и мир: ще пристигна ли времето на дипломацията? “. Събитието е проведено от Института за стопанска система и интернационалните връзки и фондация „ Фридрих Еберт “, предава Българска телеграфна агенция. 

„ Ако се върнем обратно към предишното, ще забележим, че човечеството е живяло пренебрежимо дребен интервал във повсеместен мир, до момента в който войните са били неизменим сателит в цялата негова история. Затова е изключително обезпокоителен въпросът за какво след повече от седем десетилетия на резистентен мир в Европа и липса на световен боен конфликт още веднъж войната бушува “, разяснява Радев.

" Тази война (между Русия и Украйна - б.р.) се трансформира във война на безсилие и тези последствия ще се лекуват извънредно мъчно. Конфликтът се уголемява и към нас в Черно море. В този интервал става извънредно мъчно той да се взема решение със средствата на дипломацията. ", означи още президентът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР