Истинската причина властта да е стабилна е, че не е

...
Истинската причина властта да е стабилна е, че не е
Коментари Харесай

Мира Радева: Истинската причина властта да е стабилна е, че няма политическата алтернатива

Истинската причина властта да е постоянна е, че не е ясна политическата опция, тя отсъства. За да има сериозна политическа смяна, би трябвало да има сериозна опция.Това сподели в предаването " Лице в лице " социологът Мира Радева.

По думите й Бойко Борисов е най-успешният и най-ловкият български политик за целия интервал на прехода.

" Това е индивидът, който умее да трансферира топката в полето, когато не му би трябвало. Умее някак си да излезе изсъхнал от водата. Патриотите в този смисъл му правят услуги, тъй като изместват акцента на политическото внимание в друга посока ".

Мира Радева сподели, че изпитва надълбоко отчаяние от Корнелия Нинова, без да симпатизира на ГЕРБ.

„ В началото хората, когато виждаха нейния жар, имаше вяра за смяна в Българска социалистическа партия, само че се оказва, че Българска социалистическа партия продължава да тъпче на място. Това, което виждам е, че към този момент е извънредно време в Българска социалистическа партия да проумеят, че ентусиазмът към явлението Корнелия Нинова не дава позитивни резултати. Те наподобяват на кученца, които подлайват към властта, само че не създават резултат”.

" Трябва да се разсъни българското общество, доста тежка сънливост ни налегна, демокрацията би трябвало да е в сърцата на жителите, за демокрацията би трябвало да се работи всеки ден всеки един от нас. Аз съм удовлетворена, когато видя друго мнение, без значение от това дали го споделям или не, тъй като то те предизвика и те кара да мислиш.

От едната страна виждам едни парад майстори, едни церемонии от вида европейско председателство, в които се разиграват едни тежки спектакли, които не водят до същинска смяна. Шапка му смъквам на Бойко Борисов, той доста добре си изигра ролята.

От друга страна има едно безумно дребнотемие, в което има пренебрежение към държавност, към институции, пренебрежение даже на самото публично мнение от самото себе си, тъй като непрестанно има някакви медийни димки от сорта на козите на баба Дора. Не може да се подхожда с такова съмнение към българската институционалност, към българската държавност, към това дали сме дружно ".

По думите й недоверието в институциите е очевадно и това е бездънен развой в българската народопсихология.

" Ние рядко имаме доверие в българската държавност евентуално, тъй като тя е била непозната, насаждана извън, и незадоволително сме се борили за личната си независимост, малко кръв сме проляли.

Важно за проблемите на нашето публично развиване е чувството за дружност, за заедност, за това по какъв начин ние браним персоналния си интерес посредством пазене на ползите на институциите. Може да не са били прави от Агенцията по храните, единствено че в случай че ние кажем баба Дора е права с нейните козички, това значи, че слагаме кръст на държавността, на нашата заедност, на нашата общественост. Дори в междуличностните връзки това чувство за липса на съпричастност е доста ужасно ", добави Мира Радева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР