Истинската битка между партиите в страната ще бъде на местния

...
Истинската битка между партиите в страната ще бъде на местния
Коментари Харесай

Мира Радева: Истинската битка между партиите в страната ще бъде на местния вот през есента, а не за евроизборите

Истинската борба сред партиите в страната ще бъде на локалния избор през есента, а не за евроизборите.

Това сподели в изявление за радио Фокус социологът Мира Радева. Според нея политическото държание у нас преди евроизборите демонстрира незадоволителното израстване на страната за последните 30 година Най-големият урок за демокрацията ни е бил сега, в който не е предпазена мажоритарната система, сподели още тя.

„ Политиците не я опазиха в Народното събрание, само че къде бяха гласоподавателите, с цел да попречат на този опит на политиците да сложат пръст в колелата на българската народна власт? На целия този декор, най-после всеки един ще застане и ще каже по какъв начин е победител в изборите, а ние ще слушаме това с голямо отвращение “, изясни социологът.

Според Мира Радева България се намира в лидерска рецесия. Тя изрази страдание от обстоятелството, че огромна част от хората, които би трябвало да са водачи на страната ни постъпват подмолно, възползвайки се от разнообразни пролуки в законодателната система, с цел да се слагат над закона. Радева напомни думите на философа Георг Хегел, че „ Свободата е осъзната отговорност “. Тази отговорност и нейната липса личи във всички политически решения, разяснява социологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР