Истинска зима ще има. Проф. Георги Рачев каза кога ще

...
Истинска зима ще има. Проф. Георги Рачев каза кога ще
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Топло ще е до Йордановден, след това идва истинската зима

Истинска зима ще има. Проф. Георги Рачев сподели по кое време ще стане това.

 

Традиции, които сме считали за нещо доста героично, като топенето в " ледени води " на Йорданов ден, към този момент няма да наподобяват като нещо извънредно, съобщи топ климатологът в прогнозата си за бТВ.

 

Прогнозата за времето до края на седмицата е скучна, призна проф. Георги Рачев в първото си появяване в ефир след празниците.

 

До Ивановден ще бъде относително топло за януари, като на 4-и се чака позитивна особеност – температури с 12 до 16 градуса даже над актуалния стандарт, отчитащ световното стопляне, изясни климатологът.

 

Проф. Рачев регистрира, че сме прекарали най-топлите Коледа и Нова година, още веднъж с температури сред 5 и 9 градуса над междинното.  „ Студеният фронт, който във вторник мина край страната ни, се сподели по-скоро вълна и се накъдри с по-топъл въздух “, разяснява образно той пред водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев.

 

„ До края на деня Слънчо ще изгрее “, разяснява професорът преваляванията в страната. Рачев акцентира, че в планините също е топло, само че по пистите ще продължи да натрупа нов сняг, въпреки и не доста.

 

„ На Йордановден няма да разрушаваме леда на водоемите “, сподели още синоптикът. „ Значи не можем да използваме израза „ ледени води “ също “, добави Злати Йочев.

 

След това обаче идва същинска зима.

„ Топлото време ще го оставим за към седмица и ще си дойдем почти в границите на естествения януари месец “, сподели той.

 

От идващия понеделник времето ще претърпи различен темперамент. Големите модели предвиждаха сняг, само че претърпяха смяна и се планува изсъхнало време. Ще има някоя снежинка, само че това ще бъде в по-високите елементи на планините, над 1700 м. След Ивановден температурите ще спаднат, до към -1 градуса, заяви проф. Рачев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР