Истинска зима, навявания, студ и снежни бури обхвана целите Балкани. 

...
Истинска зима, навявания, студ и снежни бури обхвана целите Балкани. 
Коментари Харесай

Зима и студ сковаха Балканите

Истинска зима, навявания, мраз и снежни стихии обхвана задачите Балкани. 

Очакваният изобилен снеговалеж в Северна Гърция стартира като и в България още от сутринта в северозападните региони на страната, където град Флорина към този момент е затрупан със снежна завивка, заяви телевизия Скай. Според метеорологичните служби превалявания се чакат в цялата страна, като в северните региони те ще са от сняг, даже в ниските елементи. Температурите в Гърция ще се намалят през уикенда с 10-12 градуса. В Егейско море има предизвестие за ураганни ветрове.

Дирекцията на пътната полиция в Солун предизвести водачите да пътуват снабдени с вериги, съобщи АНА-МПА. От 14 ч. през днешния ден до отминаването на интензивните атмосферни феномени се не разрешава придвижването на товарни коли с маса над 1,5 тона и на рейсове по околовръстния път на града. От възбраната за придвижване без вериги са освободени транспортните средства, които са оборудвани със специфични гуми за сняг, обозначени с „ алпийски “ знак и знак M+S. Изискването също влиза в действие от 14 ч. и се отнася до цялата териториална единица (префектура) Солун.

След дъждовния и относително топъл за това време на годината петък, през днешния ден Букурещ осъмна затрупан със сняг. И в този час продължава да вали. Очаква се до края на деня снежната завивка да доближи 18-20 см.  “За момента в града няма блокирани пътища. Тъй като вали мощно, ще изчакаме да спре и тогава снегопочистващите машини ще минат по всички основни и второстепенни улици ”, заяви префектът на румънската столица Рареш Хопинка, представен от Диджи24. Няма анулирани полети на столичните летища, само че са вероятни закъснения, осведомят от Националната летищна компания в Букурещ. 

Сняг вали в Мунтения , Олтения, Добруджа. 260 транспортни средства и над 3400 тона противоплъзгащ материал използваха екипите за разчистване единствено в региона на Молдова , с цел да обезпечат придвижването по националните пътища. 

В по-голямата част от районен съд Македония вали сняг, като в западната част на страната има по-големи снегонавявания. Очаква се преваляванията да продължат и през идващите дни, съпроводени с вятър.

Очаква се в южните и централните елементи на Сърбия да паднат от 5 до 15 сантиметра сняг, а в планините даже над 20 сантиметра. В Белград се чака по-малка снежна завивка в ниските елементи на града, до момента в който във високите елементи може да се натрупа към 5 сантиметра сняг. Служите почистваха огромна част от пътищата, покрити със сняг.

Снежна стихия, само че с по-голяма активност, засегна и Хърватия , където дървета паднаха върху улици, паркинги, върху коли и фасади.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР