Истинска януарска жега е днес, температурите в Пловдив достигнаха 13

...
Истинска януарска жега е днес, температурите в Пловдив достигнаха 13
Коментари Харесай

Атмосферно явление изкара хората по улиците на Пловдив

Истинска януарска горещина е през днешния ден, температурите в Пловдив доближиха 13 градуса. В слънчевото време парковете и улиците са цялостни с хора, а на Гребната база гъмжи от народ, написа plovdiv-press.bg.

 Много хора избраха Гребната база за неделната си разходка.

Много хора избраха Гребната база за неделната си разходка.

Пълно с хора е и на хижа Здравец, където мъчно се намира място за паркиране.

 Места за паркиране на хижа Здравец се намират мъчно.
Места за паркиране на хижа Здравец се намират мъчно.


Утре обаче времето се скапва и за цялата страна е разгласен жълт код за рисков вятър.

През нощта южният вятър ще се усили и ще е сдържан, основно в Източна България и северно от планините – и мощен, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще бъде облачно, в западните и планинските региони с превалявания от дъжд. Утре преди обяд превалявания от дъжд ще има и в останалата част от страната, само че след обяд ще стопират, най-късно в източните региони.

Облачността бързо, само че единствено краткотрайно, ще намалее. Ще е към момента относително топло, преобладаващите минимални температури ще са сред 4° и 9°, оптимални – сред 8° и 13°. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще стартира да нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват.

В планините до обяд ще е най-вече облачно, с превалявания от дъжд, над към 1500 метра – от сняг. Около обяд от запад преваляванията ще спрат, облачността бързо, само че за малко ще намалее. Преди обяд ще духа мощен до плевел вятър с южна съставния елемент, след обяд краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра – към минус 3°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно. След обяд ще има и превалявания от дъжд, които до вечерта ще спрат. Вятърът ще е най-вече мощен от юг, след обяд за малко ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан. Максималните температури на въздуха ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 48 мин. и залязва в 17 ч. и 31 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 43 мин. Луната залязва в 5 ч. и 06 мин. и изгрява в 14 ч. и 15 мин. Фаза: три дни преди пълнолуние.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР